Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ελληνική οικονομία ώρα μηδέν: Ύφεση πάνω από 16% ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του 2020

Ελληνική οικονομία ώρα μηδέν: Ύφεση πάνω από 16% ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του 2020
Αγωνία στο  κόκκινο για το οικονομικό επιτελείο που περιμένει σήμερα 3/9 τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση στο β΄ τρίμηνο του 2020
Αγωνία στο  κόκκινο για το οικονομικό επιτελείο που περιμένει σήμερα 3/9 τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση στο β΄ τρίμηνο του 2020 για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για βαθιά ύφεση που θα ξεπερνά το 15% - 16%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, και είναι μία πτώση απότοκη της καραντίνας στην οποία στην οποία εισήλθε η ελληνική οικονομία. Το θέμα είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημικής κρίσης ήρθε πολύ νωρίτερα από ότι περίμενε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα η έξαρση του κορονοϊού να απειλεί με ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση την οικονομική δραστηριότητα της χώρας η οποία πρώτο τρίμηνο του 2020 εμφάνισε 0,9% ανάπτυξη.
Καθαρή εικόνα για τις ζημίες της πανδημίας στην οικονομία και το πραγματικό βάθος της ύφεσης θα έχουν στο υπουργείο Οικονομικών στο τέλος του τρέχοντα μήνα, αφού το τρίτο τρίμηνο είναι αυτό που θα δείξει το πραγματικό αποτύπωμα της κρίσης. Με δεδομένο ότι την περίοδο αυτή συγκεντρώνεται σχεδόν το 60% των ετήσιων εισπράξεων από τον τουρισμό και με την οικονομία να εξαρτάται άμεσα από τον κλάδο, το θερμότερο στο οικονομικό επιτελείο θα παραμείνει στο κόκκινο αφού οι κραδασμοί από την υγειονομική κρίση συνεχίζονται και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αρχίσει πάντως να διολισθαίνουν προς τις επίσημες παραδοχές των θεσμών ότι η πτώση στο ΑΕΠ θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές της εκτιμήσεις για ύφεση 8% για το σύνολο του έτους τοποθετώντας ήδη τον πήχη στο 9%.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης