Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: ΑΕΠ 2ου τριμήνου και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο – Ανοδικό άνοιγμα αναμένουν οι αναλυτές

tags :
XA: ΑΕΠ 2ου τριμήνου και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο – Ανοδικό άνοιγμα αναμένουν οι αναλυτές
Σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο η ΔΕΗ. Η Euroxx περιμένει έσοδα μειωμένα κατά 6,8% και στα 1,01 δισ. ευρώ και EBIΤDA 242,8 εκατ. ευρώ από -74,4 εκατ. ευρώ. 
Η ανακοίνωση για την ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να δώσει κατεύθυνση στην αγορά σήμερα, υποστηρίζουν οι αναλυτές, ενώ το διεθνές κλίμα παραμένει καλό παρέχοντας κάποια στήριξη και στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Για σήμερα αναμένεται ανοδικό άνοιγμα με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο η ΔΕΗ.
Η Euroxx περιμένει έσοδα μειωμένα κατά 6,8% και στα 1,01 δισ. ευρώ και EBIΤDA 242,8 εκατ. ευρώ από -74,4 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 11,2 εκατ. ευρώ από ζημία 56,6 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο εξαμήνου τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 43,9 εκατ. ευρώ από ζημία 274,8 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 10,6 εκατ. ευρώ από ζημία 309,2 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Σαράντης χθες χαρακτηρίζονται ισχυρά όπως και αυτά της Τέρνα Ενεργειακής, ενώ της Motor Oil ανθεκτικά.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να σημειώσει άνοδο σήμερα ανάλογη με τις περισσότερες αγορές του εξωτερικού, καθώς οι πολιτικές στήριξης των οικονομιών βελτιώνουν την ψυχολογία για παγκόσμια ανάκαμψη.

Euroxx
Περιμένουμε σήμερα η ανακοίνωση του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο να επηρεάσει την αγορά, ενώ οι διεθνείς τάσεις παρέχουν στήριξη.

Beta
Η θετική ψυχολογία στις διεθνείς αγορές μειώνει τις γεωπολιτικές ανησυχίες ενώ η επιτυχημένη έκδοση δεκαετούς ομολόγου σε ιστορικό χαμηλό επιτόκιο βάζει την αγορά σε θετική αναθεώρηση του παράγοντα ρίσκου για την Ελλάδα. 
Η αγορά αναμένεται να ανοίξει υψηλότερα με το ενδιαφέρον στα στοιχεία για το ύψος του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ η ΔΕΗ δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. 
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης