Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Το Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται πιέσεις να επιβάλει “καραντίνα” στις ελληνικές πτήσεις

tags :
Το Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται πιέσεις να επιβάλει “καραντίνα” στις ελληνικές πτήσεις
Η Σκωτία είπε ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Ελλάδα θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες
Οι Βρετανοί υπουργοί αντιμετωπίζουν μεγάλες πιέσεις, σύμφωνα με το δίκτυο ενημέρωσης BBC πίεση, για να αποφασίσουν εάν οι τουρίστες που επιστρέφουν στην Αγγλία από την Ελλάδα θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, αφού η Σκωτία και η Ουαλία εισήγαγαν τα δικά τους μέτρα.
Η Σκωτία είπε ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Ελλάδα θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Και η Ουαλία ζήτησε οι επιβάτες των αφίξεων από το ελληνικό νησί Ζάκυνθος να τεθούν σε καραντίνα.
Λόγος για τον οποίο η ταξιδιωτική εταιρεία Tui ακύρωσε όλες τις πτήσεις στον συγκεκριμένο ελληνικό προορισμό.
Ενώ όμως η Tui αναζητά «περιφερειακούς ταξιδιωτικούς διαδρόμους», οι υπουργοί σκέφτονται να επιβάλουν νέα μέτρα καραντίνας για όσους φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την Πορτογαλία αυτή τη φορά, καθώς αυξάνονται τα “εισαγόμενα” περιστατικά κοροναϊού, όπως αναφέρουν πηγές του BBC.

Το σχεδιάγραμμα που επικαλείται το Βρετανικό δίκτυο ενημέρωσης για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Έλληνα Υπουργού Τουρισμού, ότι δηλαδή, “Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα δεν έχει αυξηθεί σε ποσοστό που βλέπουμε σε άλλες χώρες, ακόμα και σε χώρες που δεν άνοιξαν στον τουρισμό”.

Αυτό βεβαίως εκθέτει την Βρετανική κυβέρνηση, αφού, για μήνες, ο τομέας των αερομεταφορών ζητά από τους υπουργούς να υποστηρίξουν την διενέργεια τεστ στα αεροδρόμια, ώστε οι άνθρωποι που εμφανίζονται αρνητικοί να μην πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ολόκληρες ημέρες.
Οι αεροπορικές εταιρείες είναι απογοητευμένες από την καθυστέρηση αλλά και για όλες τις σχετικές με το θέμα ανακοινώσεις, καθώς οι αλλεπάλληλες ανατροπές στις αποφάσεις επιβαλλόμενης καραντίνας καθιστούν τη ζωή για οποιαδήποτε ξένη ταξιδιωτική επιχείρηση, εξαιρετικά δύσκολη.
Εν τω μεταξύ, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου Tui έχει αναστείλει όλα τα πακέτα διακοπών για την περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο.
Ο Andrew Flintham, διευθύνων σύμβουλος της Tui UK και της Ιρλανδίας, δήλωσε ότι όποιος είχε κάνει κράτηση για να πάει Λαγανά μετά τις 3 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να πράξει τα δέοντα για την ακύρωση των εισιτηρίων, αλλά όπως υπογραμμίζει τα ταξίδια στα υπόλοιπα θέρετρα της Ζακύνθου θα συνεχιστούν κανονικά.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης