Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς επηρέασε ο κορωνοϊός την επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Αύγουστο

tags :
Πώς επηρέασε ο κορωνοϊός την επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Αύγουστο
Της Εύας Οικονομάκη
Σε ρυθμούς COVID-19 κινήθηκε η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και τον Αύγουστο.
Η συνολική επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσίασε πτώση κατά 60,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, επηρεασμένη σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, με την κίνηση του εσωτερικού να εμφανίζει μικρά σημάδια ανάκαμψης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, οι επιβάτες στο εσωτερικό δίκτυο της χώρας προσέγγισαν τους 485.000 έναντι 915.000 πέρυσι, καταγράφοντας πτώση 47%.
Αντίστοιχα, οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας εμφάνισαν μείωση κατά 66,2% και ξεπέρασαν τους 717.000 έναντι 2,2 εκατ. τον Αύγουστο του 2019.
Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 6 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,3% σε σχέση με το 2019 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά το εξάμηνο Μαρτίου-Αυγούστου.
Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 68,4%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 58,3%.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε επίπεδο πτήσεων. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους οκτώ πρώτους μήνες του 2020 ανήλθε σε 77.584, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 49,7% σε σχέση με το 2019, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαρτίου-Αυγούστου, ως απόρροια των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στις αερομεταφορές. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44,2%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις κατέγραψαν πτώση κατά 53,8%.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης