Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Επιδοτούμενο προσωπικό για spa και λουτροθεραπεία στις Ιαματικές της χώρας

tags :
Επιδοτούμενο προσωπικό για spa και λουτροθεραπεία στις Ιαματικές της χώρας
Tο Υπουργείο Παιδείας επιδοτώντας την πρόσληψη μαθητευόμενων της Ιπποκρατικής θεραπευτικής των ΕΠΑΛ
Τη δυνατότητα εισαγωγής εξειδικευμένου προσωπικού στις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών της χώρας, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο θερμαλιστικό προϊόν, δίνει το Υπουργείο Παιδείας επιδοτώντας την πρόσληψη μαθητευόμενων της Ιπποκρατικής θεραπευτικής των ΕΠΑΛ.
Το 2017 ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αισθητικών Αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΣΑΑΤΕΕ) εισήγαγε το μάθημα spa & λουτροθεραπεία στο πρόγραμμα σπουδών της αισθητικής τέχνης των ΕΠΑΛ. Βασικός στόχος της προσπάθειας ήταν η απόφοιτοι της αισθητικής τέχνης των ΕΠΑΛ να μπορούν να εργαστούν στις ιαματικές πηγές μέσα από τα προγράμματα μαθητείας και να διεκδικήσουν το επαγγελματικό δικαίωμα του «Λουτρονόμου».
Μέσα από το θεσμό της μαθητείας οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών μπορούν να προσλάβουν προσωπικό που:
Α) χρηματοδοτείται με ευνοϊκότατους όρους από το ΕΣΠΑ
Β) έχει εκπαιδευτεί και αποκτήσει εξειδίκευση στο σύνολο του θερμαλιστικού προϊόντος( λουτροθεραπεία, πηλοθεραπεία, εισπνοθεραπεία, ποσιθεραπεία).
Επιπλέον κατά την εκπαιδευτική διαδικασία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αρχαία ελληνική μάλαξη, τα ελληνικά βότανα, στην παραγωγή φυσικών καλλυντικών (φυτοκοσμετολογία), στην ελληνική αρωματοθεραπευτική μάλαξη, στην εφαρμογή θεραπειών εντός των ατμόλουτρων (τύπου χαμάμ) καθώς και σε ένα πλήθος τεχνικών που σχετίζονται με την Ιπποκρατική θεραπευτική – διατροφή και μπορεί να προσφερθεί ως ένα ΓΝΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ τουριστικό προϊόν.
Οδηγίες σχετικά για την συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ ή να απευθυνθείτε στον Γενικό Γραμματέα του ΣΔΙΠΕ κ.Δανά Μάρκο.
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης