Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Χαμηλότερες αποδόσεις στις αναδυόμενες αγορές, λόγω κορωνοϊού

tags :
BlackRock: Χαμηλότερες αποδόσεις στις αναδυόμενες αγορές, λόγω κορωνοϊού
Οι αναδυόμενες αγορές έχουν αναφέρει μερικούς από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως
Σύσταση για αποδόσεις μικρότερες από αυτές του μέσου όρου, ήτοι underweight, δίνει η BlackRock για τις αναδυόμενες αγορές, καθώς πολλές από αυτές τις οικονομίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Οι μετοχές στις αναδυόμενες αγορές ήδη εμφανίζουν υστέρηση στις παγκόσμιες τιμές.
Ο δείκτης MSCI Emerging Markets σημειώνει άνοδο περίπου 0,4% μέχρι στιγμής φέτος - πολύ πίσω από τα κέρδη 5,8% του MSCI World Index κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
«Σε γενικές γραμμές, τακτικά, παραμένουμε λίγο προσεκτικοί γύρω από τις αναδυόμενες αγορές», δήλωσε ο Ben Powell, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων για την Ασία στην BlackRock.
"Αυτό είναι επειδή ο ιός εξακολουθεί να είναι παρών και οι προκλήσεις υγειονομικής περίθαλψης και οικονομικής πολιτικής είναι σοβαρές", είπε.
Οι αναδυόμενες αγορές έχουν αναφέρει μερικούς από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Τέσσερις από τις πέντε χώρες με τα περισσότερα κρούσματα - Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία και Περού - είναι αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με στοιχεία.
Με επικεφαλής την Κίνα, ο αναδυόμενος κόσμος απολαμβάνει μια ισχυρότερη οικονομική ανάκαμψη από τις προηγμένες οικονομίες, μια εξέλιξη που δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί στην αγορά.
Εντούτοις, ο Powel τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.
Όπως εξήγησε έχει «σαφή προτίμηση» τόσο για την Κίνα όσο και για τις αγορές της Βόρειας Ασίας, όπως η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν - σημαντικοί εξαγωγείς που επωφελούνται από την ανοδική πορεία στον τεχνολογικό κλάδο.
Και οι τρεις αγορές αποτελούν μέρος του MSCI Emerging Markets Index.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης