Οικονομία

Σαββάκης (ΣΒΕ): Η ενίσχυση της ρευστότητας, των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Μητσοτάκη

tags :
Σαββάκης (ΣΒΕ): Η ενίσχυση της ρευστότητας, των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Μητσοτάκη
Ενίσχυση της ρευστότητας, των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων του Κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης
Ζητήματα ενίσχυσης της ρευστότητας, παραγωγικών επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), όπως τόνισε ο πρόεδρός του, Αθανάσιος Σαββάκης.
Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΒΕ είπε ότι τέθηκαν επί τάπητος και τα μεγάλα projects που αφορούν τη Θεσσαλονίκη επισημαίνοντας πως "κάποια από αυτά ήδη προχωρούν, όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ και το Τhess INTEC, ενώ υπό εξέταση παραμένει η δημιουργία Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου".
«Συζητήσαμε τα θέματα που είχαμε ανοιχτά από την προηγούμενη συνάντηση της Θεσσαλονίκης και νομίζω ότι είναι η συνέχεια των πολύ παραγωγικών συναντήσεων που έχουμε με τον πρωθυπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΣΒΕ, κατέθεσε υπόμνημα στον πρωθυπουργό, το οποίο αναπτύσσεται σε επτά άξονες προτάσεων και σε αυτό περιλαμβάνονται 28 μέτρα πολιτικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής βιομηχανίας.
«Ο πρωθυπουργός φάνηκε αρκετά ενήμερος και θα έλεγα ότι πολλές φορές προηγείται και των απόψεών μας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης.
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι πάρα πολλά από όσα τέθηκαν στη συνάντηση «θα πραγματοποιηθούν και με εκπλήξεις» ενώ ανέφερε ότι «εντός του Σεπτεμβρίου θα τρέξει και τρίτο κύμα επιστρεπτέας καταβολής, η οποία και θα αυξηθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης