Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων περνάνε και οι Ένοπλες Δυνάμεις

tags :
Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων περνάνε και οι Ένοπλες Δυνάμεις
Στην ηλεκτρονική συντραγογράφηση φαρμάκων περνάνε και οι Ένοπλες Δυνάμεις
Στην πλήρη ένταξη των ασφαλισμένων των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέσω της ΗΔΙΚΑ, προχωρά η κυβέρνηση με στόχο τον περαιτέρω έλεγχο των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Συγκεκριμένα, ο εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη διαδικασία ένταξης στο σύστημα των ασφαλισμένων που ανήκουν στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από τις αρχές του έτους το σύστημα εφαρμόστηκε πιλοτικά, για την καταχώριση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων. Πλέον οι άμεσα ασφαλισμένοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (δηλαδή όλοι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί) και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους εντάσσονται πλήρως στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.
Η συνταγογράφηση των άμεσα ασφαλισμένων του ΥΠ.ΕΘ.Α. διενεργείται από ιατρούς στρατιωτικής μονάδας, στρατιωτικού νοσοκομείου ή σε τμήμα επειγόντων περιστατικών κρατικού νοσοκομείου.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, η συνταγογράφηση διενεργείται μόνο κατόπιν βεβαίωσης/παραπομπής από ιατρό στρατιωτικής μονάδας. Οι συνταγές ασφαλισμένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκτελούνται επί πιστώσει σε φαρμακεία στρατιωτικών νοσοκομείων και κρατικών νοσοκομείων καθώς και σε συμβεβλημένα με το ΥΠ.ΕΘ.Α. ιδιωτικά φαρμακεία. Στα λοιπά, μη συμβεβλημένα ιδιωτικά φαρμακεία, η δαπάνη φαρμάκων καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο ο οποίος αιτείται στη συνέχεια αποζημίωση από τον ασφαλιστικό του φορέα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης