Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Leader η dovalue στα NPEs στην Ελλάδα - Θα βρεθεί με 43-45 δισ. με την τιτλοποίηση της Εθνικής 6,3 δισ και PQH 7 δισ ευρώ

Leader η dovalue στα NPEs στην Ελλάδα -  Θα βρεθεί με 43-45 δισ. με την τιτλοποίηση της Εθνικής 6,3 δισ και PQH 7 δισ ευρώ
Το άθροισμα όλων αυτών είναι 45 δισεκ. ευρώ προβληματικά ανοίγματα τα οποία θα διαχειρίζεται η dovalue και θα καταστεί ένας ισχυρός πυλώνας στην οικονομία καθώς εκτιμάται ότι θα αγγίξουν σχεδόν 1 εκατ έλληνες πολίτες, επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα
Με 43 έως 45 δισεκ. ευρώ NPEs θα βρεθεί η dovalue Ελλάδος και θα καταστεί η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ελλάδα που αντιστοιχούν στο 26% του ελληνικού ΑΕΠ.
Πως θα προκύψουν όμως τα 43 με 45 δισεκ. NPEs;
-Ήδη η dovalue κατέχει 30,9 δισεκ. ευρώ προβληματικά ανοίγματα που κατά βάση προέρχονται από τα NPEs της Eurobank, το πρόγραμμα Cairo των 7,5 δισεκ. και άλλα…
-Με βάση σοβαρές ενδείξεις η Εθνική θα προχωρήσει εντός του Οκτωβρίου 2020 σε τιτλοποίηση 6,3 δισεκ. ευρώ NPEs την οποία κατά το πιθανότερο σενάριο θα καταλήξει στην dovalue.
Και στην Εθνική υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό η dovalue να αποκτήσει τα 6,3 δισεκ. ευρώ προβληματικά ανοίγματα της σχεδιαζόμενης τιτλοποίησης.
-Με βάση ισχυρές ενδείξεις η dovalue θα αποκτήσει και 7 δισεκ. επιχειρηματικά προβληματικά δάνεια τα οποία θα πωλήσει η PQH η εταιρία που είχε αναλάβει την διαχείριση των προβληματικών δανείων των bad bank όπως Αγροτικής, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ.α.
-Με βάση ισχυρές ενδείξεις η dovalue θα αποκτήσει και τα προβληματικά ανοίγματα σχεδόν 750 εκατ της Παγκρήτιας τράπεζας ή pagreta bank.
Το άθροισμα όλων αυτών είναι 45 δισεκ. ευρώ προβληματικά ανοίγματα τα οποία θα διαχειρίζεται η dovalue και θα καταστεί ένας ισχυρός πυλώνας στην οικονομία καθώς εκτιμάται ότι θα αγγίξουν σχεδόν 1 εκατ έλληνες πολίτες, επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα.
Η dovalue καθίσταται η μεγαλύτερη ουσιαστικά bad bank ή κατά το ορθότερο εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ελλάδα με σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση οικονομίας, επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Ο Πρόεδρος της dovalue Θεόδωρος Καλαντώνης με την μεγάλη γνώση και εμπειρία που διαθέτει θα συμβάλει στην εξυγίανση, αναδιάρθρωση και επανεκκίνηση μέρους της οικονομίας.
Μια bad bank ή εταιρία διαχείρισης όπως η dovalue δεν έχει στόχο να κυνηγάει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις... αλλά να ξεκινήσει μια διαδικασία παραγωγικού διαλόγου όπου και ο δανειολήπτης να αισθναθεί ότι κερδίζει αλλά και η εταιρία διαχείισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης