Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκκενώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ το ιστορικό κτίριο «Ρόζα Νέρα« στα Χανιά μετά από 16 χρόνια κατάληψης

Εκκενώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ το ιστορικό κτίριο «Ρόζα Νέρα« στα Χανιά μετά από 16 χρόνια κατάληψης
Το 2004 το κτίριο κατελήφθη από ομάδα αντιεξουσιαστών και μετετράπη σε χώρο στέγασης και πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων
Μετά από 16 χρόνια κατάληψης του κτιρίου  "Ρόζα Νέρα" στα Χανιά η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωσή του εν μέσω έντασης και επισοδίων.
Το ιστορικό κτίριο στο λόφο Καστέλι στην παλιά πόλη των Χανίων, που κατασκευάστηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και χρησιμοποιήθηκε ως χώρος βασανιστηρίων από τους Γερμανούς στην Κατοχή, ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης ενώ το 2004 κατελήφθη από ομάδα αντιεξουσιαστών και μετετράπη σε χώρο στέγασης και πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε εκκένωση του κτιρίου από άτομα που βρισκόταν μέσα σε αυτό, ενώ συνεργείο ιδιώτη εργολάβου απομάκρυνε και αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στον χώρο της κατάληψης.

αστυνομια
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκε μικρή ένταση, όταν υποστηρικτές της κατάληψης πέταξαν αντικείμενα προς το σημείο που βρισκόταν αστυνομικοί και το συνεργείο του ιδιώτη εργολάβου με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικοί που προχώρησαν στην ρίψη κροτίδων λάμψης και δακρυγόνων.
Κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι μια δημοσιογράφος, ενώ στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν τα άτομα που υπήρχαν μέσα στο κτίριο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης