Πατούλης: Σε συνεργασία με τους Δήμους θα κερδίσουμε το στοίχημα να κάνουμε την Αττική μία πρότυπη «πράσινη» Περιφέρεια

Πατούλης: Σε συνεργασία με τους Δήμους θα κερδίσουμε το στοίχημα να κάνουμε την Αττική μία πρότυπη «πράσινη» Περιφέρεια
O Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνεχάρη τον Δήμαρχο Χ. Βοσκόπουλο για τη συμβολή του στην προώθηση πολιτικών ανακύκλωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων
«Σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής θα κερδίσουμε το στοίχημα να κάνουμε την Αττική, μία πρότυπη πράσινη Περιφέρεια», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ο οποίος παρέδωσε την Παρασκευή 4/9 στον Δήμαρχο Καισαριανής Χ. Βοσκόπουλο, ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο, 50 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και 50 κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων με τη συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής, παραδόθηκε  και εδαφοβελτιωτικό που έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα καθώς και σακούλες σκουπιδιών που έχουν δημιουργηθεί με την αξιοποίηση πλαστικών υλικών που έχουν συλλεγεί μέσω του συστήματος ανακύκλωσης.
Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλη Κόκκαλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο.
Στη τελετή παραλαβής του εξοπλισμού παραβρέθηκε, επίσης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γ. Τζιροζίδης.
Με την ευκαιρία της παράδοσης του εξοπλισμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνεχάρη τον Δήμαρχο Χ. Βοσκόπουλο για τη συμβολή του στην προώθηση πολιτικών ανακύκλωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και δήλωσε μεταξύ άλλων πως «είμαι πεπεισμένος ότι, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η συνεργάτες του, μαζί και με την ένθερμη και ουσιαστική υποστήριξη των πολιτών, θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα θετικό πρόσημο για την πράσινη Περιφέρεια της Αττικής, την οποία εμείς οραματιζόμαστε ως πρότυπο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.
Σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής θα κερδίσουμε το στοίχημα να κάνουμε την Αττική, μία πρότυπη «πράσινη» Περιφέρεια».
Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρ. Βοσκόπουλος,  αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την παράδοση του υλικού δήλωσε ότι «παρά τις αντίξοες συνθήκες και την έλλειψη σε πόρους, μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή πρέπει να κοιτάμε μπροστά.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στο περιβάλλον και την πόλη μας. Η Καισαριανή αλλάζει σελίδα. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, και θα μας επιτρέψει να ατενίσουμε το μέλλον με μία πράσινη ματιά και με σαφώς περισσότερη αισιοδοξία».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS