Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

F1: Γεμάτο ανατροπές το ιταλικό Grand Prix, νικητής ο Gasly - Εκτός βάθρου ο Hamilton, απογοήτευση για τη Ferrari

tags :
F1: Γεμάτο ανατροπές το ιταλικό Grand Prix, νικητής ο Gasly - Εκτός βάθρου ο Hamilton, απογοήτευση για τη Ferrari
Επεισοδιακή τροπή στο ιταλικό Grand Prix
Σε ένα απίστευτο γεμάτο μεγάλες ανατροπές Grand Prix της Monza ο Pierre Gasly της Alfa Tauri πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1, έχοντας δίπλα του στο βάθρο τους Carlos Sainz με McLaren και Lance Stroll με Racing Point.
Με τις Ferrari να απογοητεύουν για έναν ακόμη αγώνα και τον Verstappen να εγκαταλείπει από νωρίς, ο Hamilton είχε μία ακόμη νίκη στα χέρια του, αλλά τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων και κατέληξε στην 7η θέση.
Ο πιλότος της AlphaTauri ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, καθώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, όλα τα «απρόοπτα» του αγώνα για να τερματίσει στην πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση, μετά από συναρπαστική μάχη έως το τέλος, τον Ισπανό πιλότο της MacLaren,, και στην τρίτη τον Καναδό της Racing Point.
Η κούρσα ήταν γεμάτη συγκινήσεις με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton, που εκκίνησε πρώτος, να τιμωρείται με ποινή δέκα δευτερολέπτων και μετά από μεγάλη προσπάθεια από την τελευταία θέση, τελικά πρόλαβε να καταταγεί έβδομος, ενώ ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari, Charles Leclerc, είχε σοβαρό ατύχημα, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί, και ο αγώνας σταμάτησε με κόκκινη σημαία. Να σημειωθεί πως μετά το 1995 δεν τερμάτισε κανένα μονοθέσιο της Ferrari στον εντός έδρας αγώνα της, καθώς είχε εγκαταλείψει, με μηχανικά προβλήματα, και ο Sebastian Vettel.

Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης