Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Άνοιξε τις πόρτες του το ξενοδοχείο Athens Capital Hotel - MGallery

tags :
Άνοιξε τις πόρτες του το ξενοδοχείο Athens Capital Hotel - MGallery
Αποτελεί μια σημαντική επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.
Σε μια μοναδική τοποθεσία, στην Πλατεία Συντάγματος, την πιο ιστορική πλατεία της χώρας, το Athens Capital Hotel-MGallery, το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection του Ομίλου Accor στην Ελλάδα, άνοιξε τις πόρτες του την 1η Σεπτεμβρίου 2020.
Ως μέλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. και ενταγμένο στο δίκτυο της Accor, το Athens Capital Hotel - MGallery έρχεται να συστήσει μια νέα, ιδιαίτερη φιλοσοφία φιλοξενίας στο ελληνικό κοινό.
Το νέο σημείο αναφοράς του ξενοδοχειακού χάρτη της Ελλάδας αποτελεί μια σημαντική επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., συμφερόντων του Ομίλου Λασκαρίδη, η οποία υλοποιήθηκε σε διάστημα μόλις δύο ετών.
Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σε αυτή την κομβική στιγμή για την ελληνική φιλοξενία, το Athens Capital Hotel-MGallery αντανακλά την αισιοδοξία του Ομίλου για την ανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας, αλλά και την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και όσα αυτό έχει να προσφέρει.

Ενα τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος

Οι τοίχοι του Athens Capital Hotel-MGallery αντηχούν τη σύγχρονη ιστορία της πρωτεύουσας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Κώστας Κιτσίκης σχεδίασε το αρχικό κτήριο για να στεγάσει το 1959 το θρυλικό King’s Palace, ένα από τα σημαντικότερα ξενοδοχεία της πόλης, που φιλοξένησε την αθηναϊκή και διεθνή ελίτ για δεκαετίες. Εξήντα χρόνια αργότερα, το τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος αναγεννήθηκε ως Athens Capital Hotel-MGallery.
Με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτηρίου, της περιοχής και της αθηναϊκής αστικής αρχιτεκτονικής, η σχεδιαστική προσέγγιση των MTArchitects - Massouridis Theodoraki Architects συνδέει το παρελθόν με το παρόν διατηρώντας κλασικές και κομψές γραμμές, ενώ για την εσωτερική αρχιτεκτονική η MKV Design άντλησε έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική φύση και τη διαχρονικότητα της Τέχνης.
Ο σχεδιασμός του φωτισμού του κτηρίου και όλων των χώρων του έγινε από τη Lighting Design International, από τις κορυφαίες του είδους της διεθνώς και τον Lighting Designer, Chris Lewis.
Ο κ. Τάσος Χωμενίδης (φωτ.), Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΜΨΑ Α.Ε., δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια, η ξενοδοχειακή οικογένεια της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. παρουσιάζει το νέο μέλος της, το Athens Capital Hotel-MGallery. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για την Εταιρεία μας καθώς η λειτουργία του Athens Capital Hotel-MGallery συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται η νέα στρατηγική συνεργασία μας με τον Όμιλο Accor».
Εκ μέρους του Ομίλου Accor, o κ. Jean-Charles Delgado, COO της Accor Νότιας Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Accor το νέο Athens Capital Hotel - MGallery. Η νέα αυτή προσθήκη στον ξενοδοχειακό χάρτη της Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. αποτελεί για εμάς σημείο αναφοράς σε μια γεωγραφική αγορά ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης