Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νίκος Φωτιάδης: Είναι εθνική ανάγκη η παραγωγική ανασυγκρότηση

tags :
Νίκος Φωτιάδης: Είναι εθνική ανάγκη η παραγωγική ανασυγκρότηση
Ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος τονίζει ότι τα 70 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να αποτελέσουν ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση
Για τις διατροφικές αξίες του μαύρου χοίρου Ολύμπου, που τρέφεται με ελιές και μπορεί να εξελιχθεί στο «μαύρο χρυσάφι της ελληνικής οικονομίας» όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, για την αγροδιατροφή, αλλά και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Νίκος Φωτιάδης, ιδιοκτήτης της φερώνυμης φάρμας και αντιπρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ).
«Στη φάρμα μας παράγουμε περίπου 1.400-1.500 ζώα προς αξιοποίηση τον χρόνο. Είναι μία μονάδα που είναι πολύ μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά πολύ μικρή για τα δεδομένα του εξωτερικού. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για εξαγωγές, ωστόσο, οι αγορές έξω είναι μεγάλες. Η χώρα μας είναι μικρή, οπότε το σύνολο, το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων είναι μικρές για τις αγορές του εξωτερικού και αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως αγροδιατροφή, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχει ένα πρόβλημα συνεργατισμού», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Ν. Φωτιάδης.
Αναφερόμενος, δε, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος τονίζει ότι τα 70 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να αποτελέσουν ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση. «Είναι εθνική ανάγκη να μιλήσουμε για πραγματική παραγωγική ανασυγκρότηση. Η χώρα πρέπει να έχει επάρκεια τουλάχιστον σε προϊόντα διατροφής», λέει χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87024

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης