Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αλλαγή σελίδας για Forthnet - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τον όμιλο United

tags :
Αλλαγή σελίδας για Forthnet - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τον όμιλο United
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Forthnet από τον όμιλο United
Ο όμιλος United ολοκλήρωσε τη συναλλαγή εξαγοράς χρέους της Forthnet καθώς ολοκληρώθηκαν οι σχετικές κανονιστικές προϋποθέσεις, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε στην εισηγμένη.

Η ανακοίνωση της Forthnet
 
Σε συνέχεια της από 2 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσης, αναφορικά με την αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ των Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank (οι «Πωλητές» και, ο καθένας, ο «Πωλητής») και του Ομίλου United (ο «Αγοραστής» και, μαζί με τους Πωλητές, τα «Συμβαλλόμενα Μέρη»), η Forthnet  A.E. ενημερώθηκε περαιτέρω από τον Αγοραστή ότι «η ολοκλήρωση έλαβε χώρα νωρίτερα  σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2020, όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί και ανακοινωθεί».

Τί είχε ανακοινώσεις στις 2/9

Η Εταιρεία ενημερώθηκε επίσης ότι κατά ή περί την ημερομηνία ολοκλήρωσης, ο Αγοραστής θα εκκινήσει προσηκόντως τη διαδικασία μετατροπής των Μετατρέψιμων Ομολογιών σε κοινές μετοχές.
Περαιτέρω, ο Αγοραστής σύμφωνα με την γνωστοποίησή του «επαναλαμβάνει προς την Εταιρεία τη δέσμευσή του να εκτιμήσει όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές για την ανακεφαλαιοποίηση και την ουσιαστική μείωση του χρέους της Εταιρείας μέσω εκτενούς κεφαλαιοποίησης του χρέους και της εισφοράς νέων κεφαλαίων.
Οι ενέργειες αυτές, εφόσον ολοκληρωθούν, αναμένεται να εξαλείψουν το συνολικό χρέος της Εταιρείας και να παράσχουν σε αυτήν (την Εταιρεία) σημαντικούς επιπρόσθετους κεφαλαιακούς πόρους, που θα εξασφαλίσουν την οικονομική της σταθερότητα, την περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξή της και τη δυνατότητα του Αγοραστή να υλοποιήσει τα στρατηγικά του πλάνα για την Εταιρεία.».
Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε περαιτέρω εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης