Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως διαμορφώνονται τα ταξίδια των Κινέζων στη μετά Covid-19 εποχή

tags :
Πως διαμορφώνονται τα ταξίδια των Κινέζων στη μετά Covid-19 εποχή
Τα τουριστικά γκρουπ και τα επαγγελματικά ταξίδια καταγράφουν μείωση, σύμφωνα με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας
Τα ταξίδια μικρών αποστάσεων και οι πολυτελείς διακοπές οδηγούν την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Κίνας.
Αντίθετα, τα τουριστικά γκρουπ και τα επαγγελματικά ταξίδια καταγράφουν μείωση, σύμφωνα με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.
Καθώς η τουριστική βιομηχανία του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων επιστρέφει σιγά σιγά, η ανάκαμψή της θα μπορούσε να δώσει μαθήματα στον υπόλοιπο κόσμο.
«Ο κορονοϊός θα έχει βαθιά και μακροχρόνια επίδραση στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία». Αυτό δήλωσε ο Qian Jiannong, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fosun Tourism, σε πρόσφατη συνέντευξη στο South China Morning Post.
“Διαφορετικά τμήματα και περιοχές στην αγορά θα αποκλίνουν στις μελλοντικές επιδόσεις τους και αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλες διαρθρωτικές ευκαιρίες.”
Για περισσότερες από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρείες της Κίνας τα εισοδήματά τους μειώθηκαν κατά 75% το πρώτο εξάμηνο του 2020 συγκριτικά με έναν χρόνο πριν.
Αυτό προέκυψε από έρευνα σε 1.154 ερωτηθέντες που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Horwath HTL τον Ιούλιο.

Κοντινοί προορισμοί

Οι τουρίστες μέχρι στιγμής έχουν «αγκαλιάσει» τους προορισμούς κοντά στα σπίτια τους για να περιορίσουν το ταξίδι στο ελάχιστο. Αυτό δηλώνει, ο Jiang Hong, πρόεδρος της China Travel International Investment Hong Kong.
Τέλος, η ταχεία υιοθέτηση του μοντέλου της εργασίας από το σπίτι αλλά και οι βιντεοδιασκέψεις θα οδηγήσει σε λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης