Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ανάβυσσο - Εκκενώνονται οικισμοί - Καίγονται σπίτια - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Πυρκαγιά σε Νέα Μάκρη και Κηφισιά

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ανάβυσσο - Εκκενώνονται οικισμοί - Καίγονται σπίτια - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Πυρκαγιά σε Νέα Μάκρη και Κηφισιά
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

(upd9) Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν.
Οι αρχές προχωρούν στην εκκένωση οικισμών, ενώ έχουν ήδη απομακρυνθεί και τα παιδιά από ένα οικοτροφείο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η φωτιά έχει κάψει σπίτια.
Στο σημείο βρίσκεται και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι φωτιά στη Νέα Μάκρη και στην Κηφισιά, όπου επίσης επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, στη Νέα Μάκρη, η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη.

Καίγονται σπίτια στην Ανάβυσσο

Η φωτιά στην Κερατέα κινείται με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ισχυρών ανέμων, και έχει ήδη φτάσει στην Ανάβυσσο, όπου καίγονται σπίτια.
1
Νωρίτερα, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, είχε δώσει εντολή να εκκενωθούν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, το Αγιασμόθι, η Δροσιά και οι ευρύτερες περιοχές τους.
Μάλιστα πριν από λίγα λεπτά, η γγ Πολιτικής Προστασίας έστειλε -μέσω του 112- μήνυμα στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή.


Επίσης έχει ήδη εκκενωθεί ο οικισμός Φέριζα, ενώ εκκενώνεται και ο οικισμός Όλυμπος αλλά και η Μόγριζα.
1
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε εντολή μέσω του 112 για εκκένωση των οικισμιών Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας.

Λόγω των πυκνών ανέμων, έχει εκκενωθεί -νωρίτερα- και το οικοτροφείο «Αργώ» που φιλοξενεί 30 παιδιά και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.
Σημειώνεται πως έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Αναβύσσου στο ύψος της λεωφόρου Καλυβίων.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Image
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:
- Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)
- Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).
- Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Η φωτιά στη Νέα Μάκρη

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Νέα Μάκρη.
Σύμφωνα τις τελευταίες πληροφορίες το πύρινο μέτωπο κινείται προς το Διόνυσο χωρίς -μέχρι στιγμής- να απειλούνται κατοικίες.
Επίσης υπάρχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος στην περιοχή της Νέας Μάκρης λόγω ζημιών που έχουν προκληθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έχουν ενισχυθεί.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Επίσης, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Image

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων.
«Το μέτωπο είναι ενεργό, αν και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος από τις δυνάμεις που επιχειρούν.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη.
Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ο άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς το δάσος και αυτό θα δυσκολέψει τις επίγειες επιχειρήσεις πυρόσβεσης.
Όμως, οι δυνάμεις επιχειρούν και από αέρος» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίρκας είπε: «Προέκυψαν ταυτόχρονα δύο μέτωπα, καθώς είχαμε μια φωτιά και στον Νέο Βουτζά, αλλά την προλάβαμε και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ενεργό μέτωπο και είμαστε σε επιφυλακή και για αύριο, καθώς επίσης θα είναι μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους».
Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική: Πυρκαγιά στην Κηφισιά
Στο μεταξύ, κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Κηφισιά εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου.
Η φωτιά καίει σε ρεματιά μεταξύ των οδών Κοκκιναρά και Παλλάδος και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική εξαιτίας και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει έξι οχήματα της πυροσβεστικής με 15 άνδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης