Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αχτσιόγλου - Ξενογιαννακοπούλου: Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει την αγορά εργασίας

Αχτσιόγλου - Ξενογιαννακοπούλου: Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει την αγορά εργασίας
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου καταγράφηκε αύξηση της ανεργίας κατά 4 μονάδες και των ανέργων σχεδόν κατά 200.000 και αυτό τέθηκε σε κοινή δήλωση των κυρίων Αχτσιόγλου και Ξενογιαννακοπούλου
Την νέα μεγάλη αύξηση της ανεργίας που αποκαλύφθηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σχολίασαν σε κοινή τους δήλωση η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου καταγράφηκε αύξηση της ανεργίας κατά 4 μονάδες και των ανέργων σχεδόν κατά 200.000.
Η κατάσταση, μάλιστα, είναι ακόμη χειρότερη καθώς δεν υπολογίζονται όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή στατιστικά θεωρήθηκαν μη ενεργός πληθυσμός λόγω πανδημίας.
Η νέα μεγάλη αύξηση της ανεργίας, στο 18,3% τον Ιούνιο, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας αλλά βαθαίνει την ύφεση και διαλύει την αγορά εργασίας. Ως πότε η ΝΔ θα αρνείται τη ζοφερή πραγματικότητα που οι επιλογές της διαμορφώνουν για την κοινωνία και την οικονομία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης