Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Βγαίνει από το καθεστώς χρεοκοπίας η Αργεντινή, αναβαθμίζεται σε «CCC» - Ύφεση 12,2% το 2020

Fitch: Βγαίνει από το καθεστώς χρεοκοπίας η Αργεντινή, αναβαθμίζεται σε «CCC» - Ύφεση 12,2% το 2020
H Fitch Ratings αναβαθμίζει την Αργεντινή
Σε CCC αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής η Fitch Ratings, βγάζοντας τη χώρα από το καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (RD).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η αναβάθμιση της αξιολόγησης αντικατοπτρίζει την πρόσφατη συμφωνία με τους πιστωτές.
Παρά την ανακούφιση, υφίστανται βαθιές προκλήσεις ρευστότητας και βιωσιμότητας χρέους που συνεχίζουν να εμποδίζουν τη βελτίωση της ικανότητας αποπληρωμής των κρατικών ομολόγων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ύφεσης που έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορωνοϊού, τις πολύπλοκες προοπτικές δημοσιονομικής ενοποίησης, τους μακροοικονομικούς κινδύνους που δημιουργούνται από τα χαμηλά και φθίνοντα συναλλαγματικά διαθέσιμα και τη μεγάλη εξάρτηση από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας και την έλλειψη συγκεκριμένων σχεδίων και χρηματοοικονομικής στήριξης.
Η Fitch προβλέπει το πρωτογενές έλλειμμα να αυξηθεί στο 6,7% του ΑΕΠ το 2020 από 0,4% το 2019 και το συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα σε 8,8% από 3,8%.
Επίσης, ο οίκος αναμένει αύξηση του δημοσίου χρέους στο 104% του ΑΕΠ το 2020 από 89% το 2019 -και μείωση στα επόμενα χρόνια.
Τα ακαθάριστα αποθεματικά έχουν μειωθεί κατά περίπου 2,1 δισεκ. το 2020 σε 42,6 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ, επισημαίνεται.
Η Fitch προβλέπει το πραγματικό ΑΕΠ να συρρικνωθεί κατά 12,2% το 2020 και να ανακάμψει 5% το 2021, με μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη 1,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης