Τελευταία Νέα
Speculator

Όταν το fund Silchester πουλάει συστηματικά μετοχές της ΔΕΗ για να κερδίσει ενώ έχει χάσει

tags :
Όταν το fund Silchester πουλάει συστηματικά μετοχές της ΔΕΗ για να κερδίσει ενώ έχει χάσει
Eρωτήματα προκαλεί η συμπεριφορά της Silchester 
Μπορεί η Silchester να προκαλεί ερωτήματα με την ολοσχερή ρευστοποίηση του χαρτοφυλακίου αλλά είναι γεγονός πως το fund εγκλωβίστηκε και η κατακόρυφη άνοδος της μετοχής της δίνει τη δυνατότητα να απεγκλωβιστεί και μάλιστα σε μια δύσκολη χρονιά όπως η φετινή όπου μπορεί να εμφανίσει κέρδη.
Και θα εμφανίσει κέρδη δεδομένης της αποτίμησης mark to market που γίνεται κάθε τέλος χρήσης, όπως έκανε και την περυσινή χρονιά όπου είχε προχωρήσει σε ρευστοποίηση του μισού και πλέον χαρτοφυλακίου στα τέλη του έτους όταν η μετοχή είχε κάνει ράλι του 150%.
Όμως την ίδια στιγμή φαίνεται από την κινητικότητα της μετοχής ότι τοποθετούνται νέα χαρτοφυλάκια στη ΔΕΗ, τα οποία όχι μόνο απορροφούν την προσφορά του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου αλλά και δημιουργούν υπερβάλλουσα ζήτηση.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για ισχυρή μετοχική θέση αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό είναι θέμα ολόγου χρόνου.
Επισημαίνεται ότι η Silchester είχε εμφανιστεί στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ στις αρχές του 2010 με ποσοστό 5,01% και το pick της συμμετοχής της εμφανίστηκε στα τέλη του 2011 με ποσοστό 13,8%.
Από τα τέλη του 2019 έχει αρχίσει να ρευστοποιεί τη μετοχική θέση και πλέον φαίνεται ότι η ρευστοποίηση βαίνει σε φάση ολοκλήρωσης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης