Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Επιφυλακτικοί οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση

tags :
XA: Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Επιφυλακτικοί οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση
Συσσώρευση και πιθανές απώλειες στο ξεκίνημα λόγω των ανησυχιών των επενδυτών του εξωτερικού για τις αποτιμήσεις, περιμένουν οι αναλυτές
Μετά τη χθεσινή αντίδραση το ζητούμενο είναι η συνέχιση της κίνησης και η τεχνική δοκιμασία των επιπέδων 640-645 μονάδων. 
Ωστόσο, οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη σημερινή συνεδρίαση και περιμένουν συσσώρευση και πιθανές απώλειες στο ξεκίνημα λόγω των ανησυχιών των επενδυτών του εξωτερικού για τις αποτιμήσεις. 
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή του ΟΠΑΠ, λόγω της χθεσινής τηλεδιάσκεψης. 
Σχετικά επιφυλακτική ήταν η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του ΟΠΑΠ λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας αν και η διοίκηση τόνισε την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου (ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές στο πρώτο εξάμηνο παρά το κλείσιμο των καταστημάτων). 
Σε ό,τι αφορά το φορολογικό θέμα, η διοίκηση ανέφερε πως είναι έτοιμη να «εφαρμόσει τη συμβατική συμφωνία» η οποία προβλέπει χαμηλότερο φόρο από τον Νοέμβριο του 2020.
 
Eurobank Equities
Για σήμερα είναι πιθανό η αγορά να ανοίξει με απώλειες καθώς οι ανησυχίες για τις αποτιμήσεις διεθνώς υπονομεύει την διάθεση για αύξηση ρίσκου. 
 
Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αφομοιώσει την πρόσφατη άνοδο με τις αποφάσεις του Eurogroup να είναι στο επίκεντρο. 

Beta
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν, ώστε οι όγκοι αναμένεται να μείνουν χαμηλοί καθώς οι επενδυτές περιμένουν αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr    

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης