Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν στο Παράλιο Άστρος πανελλήνιοι κολυμβητικοί αγώνες ανοιχτής θαλάσσης

tags :
Αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν στο Παράλιο Άστρος πανελλήνιοι κολυμβητικοί αγώνες ανοιχτής θαλάσσης
Της Ιωάννας Αρμούτη
Commercial Director & Board of Directors Member Swiss Approval
Στην Swiss Approval αντιμετωπίζουμε κάθε πελάτη μας ξεχωριστά και κάθε πιστοποιητικό ξεχωριστά. Η υπογραφή σε κάθε πιστοποιητικό είναι διασφάλιση για τον πελάτη που μας εμπιστεύθηκε αλλά και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μιας επιχείρησης (τους πελάτες, εργαζόμενους, προμηθευτές συνεργάτες, κοινωνικό σύνολο κ.λπ.).
Η κεντρική Φιλοσοφία Διοίκησης του Φορέα μας, εκκινεί από το αξίωμα ότι η Επιθεώρηση και οι Φορείς Πιστοποίησης οφείλουν να εκπροσωπούν τις αρχές της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας, στοχεύοντας, στην προστασία των καταναλωτών, την ενίσχυση της ποιότητας στις γραμμές παραγωγής και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Φορέας μας δεσμεύεται επιπλέον για την πιστή εφαρμογή των αρχών της Εμπιστευτικότητας, την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών μας και ταυτόχρονα για την ενσυναίσθηση εκ μέρους των εργαζομένων, επιθεωρητών, εξεταστών και αξιολογητών μας.

Γιατί ένας οργανισμός, μια εταιρεία, να πιστοποιηθεί

Η πιστοποίηση ενός οργανισμού/ μιας εταιρείας από την Swiss Approval επιφέρει σημαντικά οφέλη από την εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, η λήψη μέτρων άμβλυνσης των κινδύνων αλλά και η βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε βελτιωμένη αποτελεσματικότητα, μικρότερη σπατάλη, χαμηλότερο κόστος παραγωγής, και τελικά σε μεγαλύτερο λειτουργικό κέρδος.
Επίσης, η εταιρεία που επιλέγει να πιστοποιηθεί από τη Swiss Approval γνωστοποιεί στους πελάτες της ότι τηρεί συγκεκριμένες διαδικασίες, που εξασφαλίζουν σταθερή ποιότητα στα προϊόντα της και στις υπηρεσίες της, ότι σέβεται το περιβάλλον και τους εργαζόμενούς της, και ότι διαχειρίζεται με ασφάλεια τα προσωπικά δεδομένα.
Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε νέες αγορές, νέους πελάτες, νέες συνεργασίες. Η επιχείρηση που θα θελήσει να πιστοποιηθεί από την Swiss Approval θα πρέπει να είναι έτοιμη να αποδείξει με τεκμήρια ότι ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις. Στην ετοιμότητα της επιχείρησης είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του συμβούλου εφόσον η εταιρεία επιλέξει τις υπηρεσίας του.

Ποιος ο ρόλος του Συμβούλου πιστοποίησης

Ο «Σύμβουλος» συμμετέχει ενεργά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας πιστοποίησης. Είναι αυτός που αναλαμβάνει την πραγματοποίηση της Διαγνωστικής Μελέτης και του Σχεδιασμού του Συστήματος, όπου αναγνωρίζει τις διεργασίες του οργανισμού και αναλύει τις πιθανές αποκλίσεις μεταξύ της υφιστάμενης λειτουργίας του οργανισμού και των απαιτήσεων του εκάστοτε προτύπου. Όπου κρίνει αναγκαίο σχεδιάζει νέες διεργασίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου πιστοποίησης. Κωδικοποιεί τα έγγραφα τεκμηρίωσης της εταιρείας για την σωστή τεκμηρίωση του συστήματος. Ο σύμβουλος επίσης παρακολουθεί και υποστηρίζει την εταιρεία κατά την εφαρμογή του Συστήματος και κάνει τις απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες. Οργανώνει την εκπαίδευση της Διοίκησης και του προσωπικού.
Ο σύμβουλος είναι αυτός που έχει την επικοινωνία με τους φορείς πιστοποίησης για την Επιθεώρηση αφού πρώτα έχει κάνει την απαραίτητη εσωτερική επιθεώρηση στην εταιρεία και φυσικά θα είναι παρόν κατά την Επιθεώρηση από τον φορέα πιστοποίησης και να διευκολύνει την διαδικασία. Τέλος , βοηθά στην υλοποίηση τυχών διορθωτικών ενεργειών που πιθανώς να προκύψουν από την επιθεώρηση.

Επιθεώρηση και επιθεωρητής

«Επιθεώρηση» είναι η συστηματική και αντικειμενική εξέταση στοιχείων, δηλώσεων, καταστάσεων, αρχείων, καθώς επίσης των λειτουργιών και επιδόσεων μίας επιχείρησης αναφορικά με την εφαρμογή ενός προτύπου το οποίο υιοθετείται από την επιχείρηση, με συγκεκριμένους στόχους και στο πλαίσιο της ευρύτερης εταιρικής της πολιτικής.
Πέρα όμως από αυτό η διαδικασία της επιθεώρησης μπορεί να οδηγήσει σε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μέσω της οποίας η εταιρεία μπορεί να οδηγηθεί στην βελτίωση της λειτουργίας της. H άψογη επιθεώρηση μπορεί να διενεργηθεί μόνο από έμπειρο και σωστά εκπαιδευμένο επιθεωρητή.
Οι διαδικασίες που υιοθετούμε στη Swiss Approval και ο σεβασμός που επιδεικνύουμε στους συνεργάτες μας, διασφαλίζουν στους πελάτες μας ότι ο επιθεωρητής που θα οριστεί για την επιχείρησή τους θα είναι εις βάθος γνώστης τόσο του προτύπου που επιθεωρεί όσο και της αγοράς και της δραστηριότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Τι σημαίνει η υπογραφή ενός πιστοποιητικού

Η υπογραφή ενός πιστοποιητικού Swiss Approval επικυρώνει όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Ότι είμαστε πιστοί στις αρχές και την φιλοσοφία μας, ότι παρέχουμε άψογα τις υπηρεσίες μας, ανταποκρινόμενοι τόσο στις ανάγκες των πελατών μας όσο και στις απαιτήσεις των Διεθνώς αναγνωρισμένων Φορέων Διαπίστευσης.
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης