Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εκρηκτική αύξηση έως +35% στο ΑΕΠ των ΗΠΑ το γ’ τρίμηνο του 2020 «βλέπει» η Goldman Sachs

Εκρηκτική αύξηση έως +35% στο ΑΕΠ των ΗΠΑ το γ’ τρίμηνο του 2020 «βλέπει» η Goldman Sachs
Επί τα βελτίω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για το αμερικανικό ΑΕΠ η Goldman Sachs
Επί τα βελτίω αναθέωρησε τις εκτιμήσεις της για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος το ΑΕΠ θα σημειώσει αύξηση έως 35%, λόγω των καλύτερων του αναμένου αποτελεσμάτων σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας.
Έτσι, η Goldman Sachs γίνεται η πλέον bullish αμερικανική τράπεζα.
Ειδικότερα, με σημείωμά της την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ σε 35% για το γ’ τρίμηνο του 2020.
«Αναθεωρήσαμε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις μας βασιζόμενοι στα καλύτερα του αναμένου αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σε ό,τι αφορά την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Επίσης, παρατηρήσαμε ενίσχυση της καταναλωτικής δαπάνης» αναφέρει η Goldman Sachs.
Η στατιστική αρχή του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ την προηγούμενη Παρασκευή ανακοίνωσε τη δημιουργία 1,37 εκατομμύριο θέσεων εργασίας των Αύγουστο.
Ο δε Αύγουστος είναι ο τέταρτος συνεχής μήνας που παρατηρείται αύξηση της απασχόλησης, έπειτα από τον Αρμαγεδδώνα που συνέβη με το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης.
H κατανάλωση έχει αυξηθεί περίπου 14% σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ωστόσο η Goldman Sachs προειδοποιεί πως, εάν υπάρξει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού, θα σημειώσει και πάλι βουτιά.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, παρά την αυστηροποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής, οι δαπάνες αυξήθηκαν.
«Οι δαπάνες αυξήθηκαν 1-2%.
Ως εκ τούτου, έχουμε σημειώσει αύξηση + 1,25% στην κατανάλωση τον Αύγουστο» σημειώνει η αμερικανική τράπεζα.
Υπενθυμίζεται πως η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά -33% το 2ο τρίμηνο του 2020 – ύφεση ρεκόρ για τα αμερικανική δεδομένα.
«Παραμένουμε αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη.
Εξακολουθούμε επίσης να περιμένουμε ένα εμβόλιο στις αρχές του επόμενου έτους.
Κατά την άποψή μας, ο συνδυασμός του πολύ υψηλού ποσοστού προσωπικής αποταμίευσης και ενός πιθανού εμβολίου θα οδηγήσει σε αναζωογόνηση της ζήτησης» καταλήγουν οι αναλυτές της Goldman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης