Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γεωργάκης (Alpha Bank): Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα - Αρωγοί στην επανεκκίνησης της οικονομίας

tags :
Γεωργάκης (Alpha Bank): Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα  - Αρωγοί στην επανεκκίνησης της οικονομίας
Η Alpha Bank θα συνεχίσει να στηρίζουμε την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά, πρωταγωνιστώντας στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας
Το 2020 ξεκίνησε σε κλίμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς έχοντας εισέλθει σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης, με την ανεργία να αποκλιμακώνεται και το επενδυτικό ενδιαφέρον να μετουσιώνεται σταδιακά σε επενδύσεις, κανείς δεν θα μπορούσε να προδικάσει πως από τον Μάρτιο και μετά θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή, για τα παγκόσμια δεδομένα, υγειονομική και οικονομική κρίση αναφέρει σε άρθρο του ο Τηλέμαχος Γεωργάκης, διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής της Alpha Bank.
Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργάκης οι τράπεζες βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο, καθώς η διασφάλιση της δικής τους ομαλής λειτουργίας συνιστά προϋπόθεση για την ομαλή συνέχιση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία σε όλα τα «μέτωπα», τόσο η Alpha Bank όσο και, συνολικά, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε μία σειρά πρωτόγνωρων προκλήσεων.

Με προσαρμοστικότητα απέναντι στις προκλήσεις

Η Alpha Bank ανταποκρίθηκε άμεσα στα νέα δεδομένα και απέδειξε, για μία ακόμη φορά στη μακρόχρονη ιστορία της, ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά και την διοικητική και λειτουργική επάρκεια για αλλαγή.
Πετύχαμε, έτσι, πολλά που πριν από την έναρξη της πανδημίας κάποιοι θα τα θεωρούσαν ακατόρθωτα.
Η παροχή ασφαλών συνθηκών εργασίας και τραπεζικής εξυπηρέτησης στο πρώτο κύμα της πανδημίας, η περαιτέρω επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού που βρίσκεται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων της Αlpha Bank εδώ και χρόνια αλλά και η άμεση στήριξη των πληγέντων από την πανδημία ήταν από τις πρώτες προκλήσεις τις οποίες η Τράπεζα αντιμετώπισε αποτελεσματικά - με τη δέσμευση και τον επαγγελματισμό Διοίκησης και Εργαζομένων.
Είναι ενδεικτικό ότι στην Alpha Bank επιτύχαμε ποσοστά τηλεργασίας έως και 90% στις κεντρικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2020.
Παράλληλα από την πρώτη στιγμή συνεχίσαμε να εξυπηρετούμε απρόσκοπτα τους Πελάτες μας μέσα από το Δίκτυο Καταστημάτων, όπου εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, δίνονται βεβαίως έμφαση και στην ταχύτητα και ασφάλεια που παρέχουν τα ψηφιακά μας κανάλια (ΑΤΜ, web και mobile banking).
Όπως έχει χαρακτηριστικά αναφέρει ο CEO της Alpha Bank, Β. Ψάλτης, «ό, τι μπορούσε να μεταφερθεί online, μεταφέρθηκε online» και μάλιστα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Σταθερός αρωγός της ελληνικής οικονομίας

Η Alpha Bank πρωτοστατεί στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και εν μέσω της πανδημίας.
Καταλάβαμε την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών ως προς τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διατέθηκαν μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για δάνεια με επιδότηση επιτοκίου, ενώ πρώτοι ανακοινώσαμε μέτρα άμεσης στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιωτών που επλήγησαν από την πανδημία, με την αναστολή καταβολής κεφαλαίων για τους ενήμερους Πελάτες.
Για τους Εταιρικούς μας Πελάτες η κίνηση αυτή γνωρίζαμε ότι ήταν απαραίτητη, αλλά όχι επαρκής, αφού η κρίση θα είχε άμεσο αντίκτυπο στη ρευστότητά τους.
Ξεκινήσαμε άμεσα την καταγραφή των ταμειακών αναγκών, σχεδιάσαμε τον τρόπο κάλυψής τους και με γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες, προχωρήσαμε έως σήμερα σε νέες εκταμιεύσεις άνω των Ευρώ 3 δισ., ποσό που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά έως το τέλος του 2020, με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων που προωθούνται σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και Ευρωπαϊκούς φορείς.

Σε χρόνο ρεκόρ

Βασική πρόκληση σε επίπεδο έγκρισης χρηματοδοτήσεων ήταν ο χρόνος.
Από την αρχή της κρίσης συνειδητοποιήσαμε τον τεράστιο όγκο πιστοδοτικών αιτημάτων, που έπρεπε να ικανοποιηθούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις μας (που επιβεβαιώθηκαν πλήρως), σε διάστημα έξι μηνών θα έπρεπε να εξεταστούν αιτήματα Πελατών που, σε κανονικές συνθήκες, ικανοποιούνται σε διάστημα άνω των δύο ετών.
Αναγνωρίζοντας εγκαίρως τα νέα δεδομένα, αναπροσαρμόσαμε τις εσωτερικές διαδικασίες και δομές και επανεξετάσαμε συνολικά, όπου ήταν αναγκαίο, τον τρόπο λειτουργίας μας, καταφέρνοντας να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση, διασφαλίζοντας την αναγκαία ρευστότητα για τις επιχειρήσεις και, συνολικά, την Ελληνική Οικονομία.
Καθώς το τοπίο των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας παραμένει ακόμη θολό, άπαντες συμφωνούν ότι νέες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας.
Στην Alpha Bank θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά, πρωταγωνιστώντας στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας στη βάση ενός νέου παραγωγικού και βιώσιμο μοντέλου ανάπτυξης για την Ελλάδα.   

Το άρθρο αποτελεί μέρος του Αφιερώματος για το RESTART της ελληνικής οικονομίας του ΑΠΕ/ΜΠΕ
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης