Τελευταία Νέα
Οικονομία

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Κονδύλι 30 εκατ. για την ανακούφιση της πληγείσας από τον κορωνοϊό, επιχειρηματικότητας

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Κονδύλι 30 εκατ. για την ανακούφιση της πληγείσας από τον κορωνοϊό, επιχειρηματικότητας
Την εκκίνηση του σχεδίου στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα 11/9, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκης
«Την εκκίνηση του σχεδίου στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας», ανακοίνωσε σήμερα 11/9, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Όπως είπε, «πρόκειται για ένα σχέδιο που στοχεύει στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κρίση του κορωνοϊού και το οποίο επεξεργάστηκε η περιφέρεια από την αρχή της πανδημίας».
Ο προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 30 εκατ. ευρώ και όπως εξήγησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, «είναι απλό, απαιτεί ελάχιστα δικαιολογητικά, ενώ σε αυτό, για πρώτη φορά, περιλαμβάνονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εκτός των επιχειρήσεων».
Επίσης, όπως πρόσθεσε, «ο κλάδος της εστίασης που στην περιοχή επλήγη από την αρχική φάση της πανδημίας, αντιμετωπίζεται ξεχωριστά».
Στην συνέχεια, ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «το σχέδιο λειτουργεί συμπληρωματικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί ή και θα ληφθούν το επόμενο διάστημα από το κεντρικό κράτος, ενώ παράλληλα αποδεικνύει έμπρακτα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση διαθέτει τις δυνάμεις για να στηρίζει την κοινωνία, ειδικά όταν έκτακτες συνθήκες το απαιτούν».
Τα βασικά στοιχεία του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, είναι τα εξής:
* Οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν από 5.000 έως 50.000 ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης, σε σχέση με τη λειτουργία και την απώλεια τζίρου που υπέστησαν, συγκριτικά με την περίοδο 2019-2020.
* Το κεφάλαιο θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021
* Υπάρχουν τρεις μεγάλες κατηγορίες ωφελούμενων: α) εμπόριο και υπηρεσίες, β) μεταποίηση και γ) εστίαση και τουρισμός
* Η διαδικασία ένταξης ωφελούμενων προβλέπεται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.
Αναφερόμενος στις παραμέτρους που ελήφθησαν υπόψη κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος, ο Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε ότι ήταν «η μέγιστη δυνατή ευρύτητα κλάδων και ωφελούμενων, η απλότητα των διαδικασιών, η πριμοδότηση των επιχειρήσεων που διατήρησαν τις θέσεις εργασίας, η αναλογικότητα της ενίσχυσης με βάση το μέγεθος της απώλειας εσόδων και η αμεσότητα εφαρμογής και υλοποίησης».
Επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είπε ότι «το σχέδιο αυτό, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις της περιφέρειας για την επιχειρηματικότητα, όπως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεταποιητικών και τεχνολογικών επιχειρήσεων, ο μηχανισμός στήριξης επιχειρηματικότητας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και η δημιουργία γνώσης και καινοτομίας, αναβιβάζουν το ποσό στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης