Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στην κηδεία του 21χρονου Willy, θύμα ρατσιστικής βίας, ο πρωθυπουργός Conte

Ιταλία: Στην κηδεία του 21χρονου Willy, θύμα ρατσιστικής βίας, ο πρωθυπουργός Conte
Η τραγική αυτή ιστορία έφερε για μια ακόμη φορά στο φως τη βαθιά ρατσιστική ιταλική κοινωνία
Το παρών, ως ελάχιστο φόρο τιμής, έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte στην κηδεία του 21χρονου Willy Monteiro, που δολοφονήθηκε με πρωτοφανή βία  από τέσσερις ρατσιστές σε προάστιο της Ρώμης.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι τέσσερις ιταλοί 20-26 ετών ξυλοκόπησαν βάρβαρα τον Willy έξω από κλαμπ, για πάνω από ένα τέταρτο, με γροθιές και κλοτσιές στο πρόσωπο.
Ο νεαρός, με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, προσπάθησε να υπερασπιστεί έναν φίλο του, ζητώντας τους να ηρεμήσουν. Στους  δράστες έχει απαγγελθεί κατηγορία για εκ προμελέτης δολοφονία, ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι υπήρξαν και ρατσιστικά κίνητρα.
 

Image

Η Ιταλία έχει συγκλονιστεί από την τραγική αυτή ιστορία, η οποία έφερε για μια ακόμη φορά στο φως τη βαθιά ρατσιστική ιταλική κοινωνία και την ανεξέλεγκτη βία σε περιοχές ακόμη και της Ρώμης.
Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Ρώμης και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Nicola Jingaretti, δήλωσε ότι ένα από τα «λύκεια τουριστικών σπουδών» της περιοχής, θα λάβει το όνομα του Willi Monteiro καθώς ήταν η κατεύθυνση σπουδών που είχε επιλέξει το νεαρό αγόρι που ήθελε να γίνει μάγειρας.
Η κηδεία έγινε σήμερα στην κωμόπολη Κολεφέρο και οι γονείς του Willy να ζητούν από τους δημοσιογράφους και τους εικονολήπτες να μείνουν έξω από την εκκλησία. Εκατοντάδες άνθρωποι, με λευκό πουκάμισο και μπλουζάκι, θέλησαν να πουν το στερνό αντίο στον αδικοχαμένο αυτό νέο, που δολοφονήθηκε επειδή ήταν «μετανάστης».
«Τώρα αναμένουμε σαφείς και αυστηρές καταδίκες από μέρους της δικαιοσύνης», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο καθολικός επίσκοπος της περιοχής, υπογράμμισε ότι «ο Willi θυσιάστηκε, πάνω στον σταυρό του, σαν ένας νέος Ιησούς».
 
www.bankingnews.gr






 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης