Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μυτιλήνη: Συνεχίζεται η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ – Επτά κρούσματα

Μυτιλήνη: Συνεχίζεται η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ – Επτά κρούσματα
Στη νέα δομή, αφού πρώτα ελεγχθούν υγειονομικά, θα μπουν σήμερα περίπου 1000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες.
Στον πρόχειρο καταυλισμό του Καρά Τεπέ που δημιουργήθηκε στη Λέσβο, συνεχίζουν να εισέρχονται πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν άστεγοι μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, αφού πρώτα καταγράφονται και υποβάλλονται και σε τεστ για τον κορωνοΐό.
Την Κυριακή 13/9, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προβλέπεται να μπουν στη νέα δομή, αφού πρώτα ελεγχθούν υγειονομικά, περίπου 1000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες.
Ήδη,  επτά πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊού, από τους 300 συνολικά εξετάσθηκαν το Σάββατο 12/9 κατά την είσοδο τους στον νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.
Από αυτούς, οι δύο ανήκουν στους 35 που είχαν βρεθεί θετικοί κατά τον υγειονομικό έλεγχο που υπήρξε πριν από το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας.
Σημειώνεται ότι όλοι οι εισερχόμενοι στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες, αρχικά καταγράφονται και κατόπιν,  οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Unicef, όπου και υποβάλλονται σε τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε 15 περίπου λεπτά, αφού χρησιμοποιούνται τεστ ταχείας εξέτασης και στη συνέχεια, οδηγούνται σε σκηνές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης