Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω αποχώρησης του Oruc Reis, διεθνούς κλίματος και πακέτου ΔΕΘ

tags :
ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω αποχώρησης του Oruc Reis, διεθνούς κλίματος και πακέτου ΔΕΘ
«Κλειδί» η συμμετοχή των επενδυτών, ο αριθμός των οποίων είναι εξαιρετικά περιορισμένος τους τελευταίους μήνες και δεν είναι ικανός ώστε να στηρίξει την ανοδική διάσπαση των κρίσιμων αντιστάσεων
Η αποκλιμάκωση της έντασης, με την αποχώρηση του Oruc Reis, πιθανότατα θα βοηθήσει την επενδυτική ψυχολογία, ενώ και η επανέναρξη των δοκιμών για το εμβόλιο κατά του Covid-19 δημιουργούν ένα θετικό μίγμα ειδήσεων το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει το ΧΑ σε μία ανοδική κίνηση.
Επιπλέον οι αναλυτές σημειώνουν πως και το οικονομικό πακέτο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα βοηθήσει στην ενίσχυση της αγοράς.
Ωστόσο «κλειδί» θα παραμείνει η συμμετοχή των επενδυτών στο ΧΑ, ο αριθμός των οποίων είναι εξαιρετικά περιορισμένος τους τελευταίους μήνες και δεν είναι ικανός ώστε να στηρίξει την ανοδική διάσπαση των κρίσιμων αντιστάσεων.
Το road show του ΧΑ θα δώσει μία καλή ευκαιρία στις εισηγμένες να ενημερώσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές τους, τους ξένους διαχειριστές.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Κλουκίνας-Λάππας, διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή, ενώ την Πέμπτη αποκόπτεται το δικαίωμα ύψους 0,095 ευρώ ανά μετοχή από τη μετοχή της Βογιατζόγλου.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η ελληνική αγορά να λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν ανοδικά λόγω της αισιοδοξίας για το εμβόλιο, καθώς οι δοκιμές ξεκίνησαν εκ νέου.

Euroxx
Περιμένουμε η μείωση των γεωπολιτικών εντάσεων και το οικονομικό πακέτου του Πρωθυπουργού να οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Beta
Περιμένουμε θετικό άνοιγμα εβδομάδας καθώς έχει υποχωρήσει η γεωπολιτική ένταση και η ψυχολογία στο εξωτερικό είναι βελτιωμένη λόγω της επανέναρξης των δοκιμών για το εμβόλιο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης