Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ): Εάν το Oruc Reis περάσει τα 12 ναυτικά μίλια, να βυθιστεί

Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ): Εάν το Oruc Reis περάσει τα 12 ναυτικά μίλια, να βυθιστεί
Κίνηση τακτικής από την Τουρκία η απόσυρση του Oruc Reis ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ λέει ο κ.Κουρουμπλής
Να βυθιστεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis σε περίπτωση που παραβιάσει τα 12 ναυτικά μίλια ζητά ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτηρίζει κίνηση τακτικής από την Άγκυρα της απόσυρσης του πλοίο ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
«Έχω ιδιαίτερη ανησυχία, γιατί έγινε αυτή η απόσυρση του Oruc Reis για κάποιες μέρες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής και των κυρώσεων της Τουρκίας.
Αυτή είναι κίνηση τακτικής, αφού το αφήσαμε επί ένα μήνα να οργώνει και να λένε οι υπουργοί μας ότι δεν κάνει έρευνες, ενώ στα ΗΕ και την Ευρώπη, έλεγαν ότι κάνει.
Με ανησυχεί η εμφάνιση πλησίον των 6 μιλίων και τότε να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση.
Αν δεν στείλει σαφέστατο μήνυμα, όπως όταν είπαν ότι θα μπουν στο Αιγαίο, θα είναι αρνητικές οι εξελίξεις.
Να βυθιστεί το Oruc Reis αν περάσει τα 12 μίλια, που έχουμε δικαίωμα και πρέπει να κλείσουμε όλους τους κόλπους και να τα επεκτείνουμε, αλλιώς η Ευρώπη θα μας σπρώξει εκεί που τη βολεύει γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει με τον Erdogan.
Αυτό θα είναι ένα μήνυμα σαφέστατο που θα λάβει πολύ σοβαρά η Τουρκία, γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα έχει εθνικό στρατό και μια εθνική συνείδηση.
Δεν είναι Συρία ούτε Ιράκ.
Ο Erdogan αν προκύψει τέτοιο θέμα θα φάει το κεφάλι του και το ξέρει καλά, για αυτό δεν θα τολμήσει να κάνει τίποτα όταν πάρει το μήνυμα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κουρουμπλής.
«Η Τουρκία εφαρμόζει αυτά που λέει το Δίκαιο στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά στο Αιγαίο δεν θέλει να το εφαρμόσουμε εμείς.
Επιτέλους, επειδή είναι και η μέρα γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, κάποιος πρέπει να τους θυμίσει, ότι αυτούς που λένε ότι έριξαν στη θάλασσα, τους αμάχους, ζούσαν εκεί 3.000 χρόνια πριν εμφανιστούν εκείνοι εκεί» τόνισε ο κ.Κουρουμπλής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης