Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις από το άνοιγμα των σχολείων – Θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

Πέτσας: Ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις από το άνοιγμα των σχολείων – Θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι μήνες
Προωθούνται έξι πρωτοβουλίες που συνθέτουν ένα ρωμαλέο πρόγραμμα που θα γίνει εθνική ασπίδα είπε ο κ.Πέτσας
Ενθαρρυντικές χαρακτήρισε τις πρώτες ενδείξεις από το άνοιγμα των σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος πάντως σημείωσε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.
«Σήμερα το πρωί χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και παρέστη στον αγιασμό, φέτος εκτός από τα γράμματα θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες.
Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά.
Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο έτσι όπως ήταν στο παρελθόν.
Οι εικόνες σήμερα ήταν διαφορετικές από κάθε προηγούμενη χρονιά.
Οι καταστάσεις πολύ πιο δύσκολες για όλους, για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και βεβαίως για το προσωπικό που έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, για την καθαριότητα και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.
Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, ο οποίος επεσήμανε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.
«Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο και στη γειτονιά μας.
Η Γαλλία μία από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν επταπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα ξεπέρασε ακόμα και το όριο των 10.000 κρουσμάτων ημερησίως.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς, ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε έργο χρειαστεί προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα  που σταθερά παρουσιάζουμε από την έναρξη της πανδημίας.
Μέχρι σήμερα ή αύριο θα έχουμε έναν κατάλογο πιθανών μέτρων που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους ειδικούς, ώστε να επιλέγονται τα κατάλληλα κάθε φορά ανάλογα με τα δεδομένα» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.
Αναφερόμενος στις αλλαγές που θα γίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε σε έξι πρωτοβουλίες.
«Προωθούνται έξι πρωτοβουλίες που συνθέτουν ένα ρωμαλέο πρόγραμμα που θα γίνει εθνική ασπίδα.
Πρώτον, η Πολεμική Αεροπορία αποκτά μία μοίρα μαχητικών αεροσκαφών Rafale, τα πρώτα από τα οποία θα φτάσουν στα μέσα του 2021 και τα υπόλοιπα μέχρι τις αρχές του 2022.
Δεύτερον, το Πολεμικό μας Ναυτικό ενισχύεται με την απόκτηση τεσσάρων καινούργιων φρεγατών πολλαπλού ρόλου καθώς και με την αναμόρφωση και τον επανεξοπλισμό τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ που ήδη διαθέτει.
Τρίτον, εξασφαλίζονται νέα αντιαρματικά όπλα για το στρατό, νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό και νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική Αεροπορία.
Τέταρτον, το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας.
Πέμπτον, η αμυντική μας βιομηχανία εκσυγχρονίζεται ώστε να ενισχυθεί μαζί με την αποτρεπτική μας δύναμη και η απασχόληση και η τεχνολογική ανάπτυξη.
Έκτον, οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία αλλά και τη θωράκισή τους από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου με την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού και συστημάτων» είπε ο κ.Πέτσας.

Να αποδείξει συνέχεια και συνέπεια η Τουρκία

Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα ο κ.Πέτσας είπε ότι «είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας, εδώ και μήνες - από το Νοέμβριο που η 'Άγκυρα υπέγραψε το άκυρο μνημόνιο με τη διοίκηση της Τρίπολης έως και τώρα - αντιμετωπίζει μια ρητορική, αλλά και έμπρακτη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Είναι θετικό το γεγονός ότι δεν προχώρησε στην έκδοση νέας ναυτικής αγγελίας και απέσυρε το Ορούτς Ρέις από την Αν. Μεσόγειο».
«Απομένει να αποδείξει συνέπεια και συνέχεια, έτσι ώστε - μακριά από εντάσεις και εκβιασμούς - να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από το σημείο που διακόπηκαν - με υπαιτιότητα της Τουρκίας - τον Μάρτιο του 2016.
Σε όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα επέδειξε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, επαγρύπνηση και εθνική αυτοπεποίθηση.
Προβάλαμε με σταθερότητα και καθαρότητα τη θέση μας, συμπυκνώνοντάς την στη φράση "σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις".
Κινητοποιήσαμε τους εταίρους μας και τους συμμάχους μας, με αποτέλεσμα να βρεθεί η 'Άγκυρα μπροστά στο δίλημμα "αποκλιμάκωση, ή κυρώσεις".
Αποδείξαμε ότι έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους στο πλευρό μας, αλλά και τη βούληση να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα όσα εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπυργός, τόνισε ότι «η συνολική ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας από το πλέγμα των παραπάνω πρωτοβουλιών ανέρχεται σε περίπου 7 δισ. ευρώ, συν 3 δισ. που αφορούν στην ενίσχυση ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα».
«Πρόκειται συνεπώς για ένα γενναίο και φιλόδοξο πακέτο περίπου 10 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από 5 μονάδες του περσινού Α.Ε.Π.
Ένα πακέτο ικανό να δώσει το επόμενο χρονικό διάστημα ισχυρή ώθηση στην οικονομία της Ελλάδας.
Είναι σαφές ότι, χωρίς να μένει κανείς πίσω, η έμφαση δίνεται στη στήριξη του κόσμου της εργασίας, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα, και στην ελάφρυνση της μεσαίας τάξης από φορολογικά βάση.
Η μεσαία τάξη παίρνει, επιτέλους, βαθιά ανάσα» είπε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης