Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Πολύ λίγα και πολύ αργά τα όσα εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

tags :
Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Πολύ λίγα και πολύ αργά τα όσα εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης
Δεν μας λέει την αλήθεια για την κατάσταση με την Τουρκία ο πρωθυπουργός είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Τη θέση ότι τα όσα εξήγγειλε ο κ.Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη είναι «πολύ λίγα» και έγιναν «πολύ αργά» διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός δεν λέει την αλήθεια για την κατάσταση με την Τουρκία.
«Σε συνθήκες καθίζησης της οικονομίας και της αγοράς, οι πολιτικές που ακολουθεί η ΝΔ αποτελούν μέρος του προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν λύση» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ παρέλαβε μια χώρα με ανάπτυξη 2,8%, διπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου, «την οδήγησε στην ύφεση, ήδη από το τέλος του 2019, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού».
«Γίνονται νόμος του κράτους η απλήρωτη εργασία, προχωρούν οι αναστολές των συμβάσεων, προωθείται το πρόγραμμα "Συνεργασία" που παρέχει μισή δουλειά και μισό μισθό, ενώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προωθούνται οι επιστρεπτέες προκαταβολές.
Αυτό γίνεται όταν μάλιστα το 60% των ΜμΕ δεν έχει καμία πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και όταν όλη η Ευρώπη προχωρά σε μη επιστρεπτέες ενισχύσεις-γιατί αυτή είναι η ορθή πρακτική στις συνθήκες που διαμορφώνονται με την πανδημία και την ύφεση» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος άσκησε κριτική και για την πολιτική για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι «εδώ και ένα χρόνο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει ούτε ένα αίτημα μετεγκατάστασης».
«Η πραγματική είδηση είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί πως η Ελλάδα και τα νησιά μας θα γίνουν φυλακές της Ευρώπης.
Δεν αρκούν οι μετεγκαταστάσεις μόνο από τα νησιά μας στην ηπειρωτική χώρα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ.Ηλιόπουλος είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μας λέει την αλήθεια για την κατάσταση με την Τουρκία, και δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η στρατηγική της κυβέρνησής του για τον πολιτικό και διπλωματικό διάλογο».
«Στη Θεσσαλονίκη για άλλη μια φορά ακούσαμε για μια συμφωνία που καταγράφηκε σε επίπεδο πρακτικών, αλλά ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει ποια είναι αυτή η συμφωνία.
Πρόκειται για ένα τεράστιο έλλειμμα στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική, αλλά και μια πολύ μεγάλη διγλωσσία από πλευράς της ΝΔ όσον αφορά στο αν υπάρχει παραβίαση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και στο θέμα των κυρώσεων» επεσήμανε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης