Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «Α1» η Κίνα, σταθερό παραμένει το outlook

tags :
Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «Α1» η Κίνα, σταθερό παραμένει το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Κίνα από τη Moody's Investors Service
Σε «Α1» διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας η Moody's Investors Service, χωρίς να μεταβάλει τις σταθερές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος σημειώνει πως ο βαθμολογίες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου υποστηρίζονται από την εκτίμηση ότι η ισχύς των θεσμών και της διακυβέρνησης της Κίνας, και ιδίως η αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών πολιτικών, στηρίζει την ικανότητα της χώρας να μετριάζει τους πιστωτικούς κινδύνους που προκύπτουν από τις συνεχιζόμενες αυξήσεις του χρέους του δημόσιου τομέα, την επιβράδυνση στο αναπτυξιακό δυναμικό και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Βραχυπρόθεσμα, η θεσμική ικανότητα συνδυάζεται με χρηματοοικονομικά αποθέματα που παρέχονται από μια μεγάλη δεξαμενή εγχώριων αποταμιεύσεων και σταθερά και μεγάλα αποθέματα συναλλάγματος για να αντισταθμίσουν τις πιστωτικές αρνητικές συνέπειες της πανδημίας.
Μακροπρόθεσμα, τα πιστωτικά πλεονεκτήματα της Κίνας μειώνουν τους κινδύνους που σχετίζονται από τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, την αναμόρφωση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού και τη δημογραφική πίεση.
Η Moody's αναμένει η οικονομία της Κίνας να αναπτυχθεί κατά μόλις 1,9% φέτος και 7% το 2021, με την ανάκαμψη να οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τον δημόσιο τομέα.
Ως αποτέλεσμα, η Moody's προβλέπει το χρέος του δημόσιου τομέα της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών επιχειρήσεων (SOE), να αυξηθεί στο 185-190% του ΑΕΠ το 2020-21, από 167% το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης