Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΔΝΤ: «Κλειδί» για την οικονομική ανάκαμψη η εμπορική συνεργασία των κρατών

ΔΝΤ: «Κλειδί» για την οικονομική ανάκαμψη η εμπορική συνεργασία των κρατών
Η εμπορική συνεργασία θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μετα-κορωνοϊού εποχή
Η εμπορική συνεργασία μεταξύ των κρατών και, ιδιαίτερα, μεταξκύ αναπτυσσόμενων και αναπτυγμένων οικονομιών, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και των εθνικών οικονομιών στη μετα-κορωνοϊού εποχή, αναφέρει σε έκθεσή του (Jesus Gonzalez-Garcia και Yuanchen Yang) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στο μπλογκ του Ταμείου:
«Καθώς οι οικονομίες αναζητούν δρόμους για ανάκαμψη από την κρίση του COVID-19, νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι πολιτικές για πιο ανοικτές και ολοκληρωμένες στο εμπόριο οικονομίες, θα μπορούσαν να ωφελήσουν σημαντικά τον εγχώριο ανταγωνισμό και εν τέλει να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους για τους καταναλωτές στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Οι μειώσεις των δασμών προκαλούν σημαντική μείωση των προσαυξήσεων στον μεταποιητικό τομέα, καθώς συνήθως αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από το εξωτερικό.
Ο τομέας της τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνιών αντιμετωπίζει επίσης σημαντικές μειώσεις στις τιμές μετά από μειώσεις δασμών, πιθανότατα λόγω του χαμηλότερου κόστους για τις εισαγωγές σε έναν τομέα που απαιτεί μεγάλες επενδύσεις. (…)
Η απελευθέρωση του εμπορίου φαίνεται να αποτελεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης