Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κόλλιας (ΟΕΕ): Διπλό όφελος από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Κόλλιας (ΟΕΕ): Διπλό όφελος από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έχουν διπλό όφελος, αναφέρει το Οικονομικό Επιμελητήριο
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη, έχουν διπλό όφελος για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
«Τα μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη, έχουν διπλό όφελος για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.
Τόσο γιατί πρόκειται για μέτρα ούτως ή άλλως αναγκαία για να ελαφρύνουν τα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη και να τονώσουν περαιτέρω την αγορά, τόσο γιατί έρχονται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που περνάει η οικονομία λόγω της πανδημίας και κατά την οποία απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη στήριξη.
Η σημασία τους λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, δεδομένων των στενών δημοσιονομικών περιθωρίων, που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός.
Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, αλλά και η επιδότηση 100.000 νέων θέσεων εργασίας, δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για αύξηση της απασχόλησης, όπου αυτό είναι εφικτό, και σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, έστω και για ένα χρόνο σε πρώτη φάση, αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών.
Ο νέος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως και η θεσμοθέτηση του μέτρου των υπεραποσβέσεων σε ύψος 200% για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου, για την επόμενη τριετία, αποτελούν απαραίτητα συστατικά για την ταχύτερη ώθηση της οικονομίας.
Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και με τις άμεσες ενέργειές της, να δίνει ανάσες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Κόλλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης