Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν τάσσεται υπέρ της δημόσιας εκτέλεσης ή του ευνουχισμού των βιαστών

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν τάσσεται υπέρ της δημόσιας εκτέλεσης ή του ευνουχισμού των βιαστών
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν τάχθηκε υπέρ της εκτέλεσης ή του ευνουχισμού των βιαστών, όταν ρωτήθηκε για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας, την περασμένη εβδομάδα, που προκάλεσε σάλο
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ότι θα ήθελε όσοι καταδικάζονται για βιασμό να εκτελούνται δημοσίως ή να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό.
Αυτό απάντησε όταν ρωτήθηκε για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας, την περασμένη εβδομάδα, που προκάλεσε σάλο στη χώρα.
Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, οδηγούσε σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λαχόρη όταν δύο άνδρες την έβγαλαν από το αυτοκίνητό της υπό την απειλή όπλου και την βίασαν.
Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη σήμερα.
Ο Khan είπε ότι πιστεύει πως οι δράστες θα πρέπει να εκτελούνται δι’ απαγχονισμού.
Πρόσθεσε όμως ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του τον ενημέρωσαν ότι αν εφαρμοζόταν μια τέτοια ποινή, θα διέτρεχε κίνδυνο η ειδική εμπορική σχέση του Πακιστάν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Σύστημα Γενικευμένων Προτιμήσεων χορηγήθηκε στο Πακιστάν το 2014 από την ΕΕ υπό τον όρο ότι θα τηρεί η χώρα τις διεθνείς συμβάσεις, όπως αυτές που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Πακιστανός πρωθυπουργός είπε ωστόσο ότι εξετάζει την πιθανότητα του χημικού ευνουχισμού.
«Όπως υπάρχει φόνος πρώτου βαθμού, δευτέρου και τρίτου βαθμού, έτσι θα έπρεπε να διαβαθμίζονται και οι βιασμοί και όταν έχουμε βιασμό πρώτου βαθμού, να ευνουχίζουμε (τον δράστη).
Εγχειρίστε τον και καταστήστε τον ανίκανο να διαπράξει κάτι τέτοιο», είπε ο Khan σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, Πακιστανοί βουλευτές είχαν υποβάλει ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε τη δημόσια εκτέλεση όσων καταδικάζονται για σεξουαλικά εγκλήματα και για δολοφονίες παιδιών, όμως το νομοσχέδιο αυτό δεν πέρασε από το κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης