Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία - ΚΕΔΕ: Είχαμε επισημάνει το πρόβλημα - Παραίτηση Κεραμέως - Θεοδωρικάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία - ΚΕΔΕ: Είχαμε επισημάνει το πρόβλημα - Παραίτηση Κεραμέως - Θεοδωρικάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
H Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ανέλαβε την ευθύνη για τις λανθασμένες διαστάσεις.
Σε φιάσκο εξελίχθηκε η δωρεάν διανομή των μασκών στους μαθητές, με την ΚΕΔΕ να υποστηρίζει ότι είχε επισημάνει το πρόβλημα με τις διαστάσεις.
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Εσωτερικών  Τάκη Θεοδωρικάκου.
Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το υπουργείο δρομολογεί τη χορήγηση μασκών μίας χρήσης από την ΚΕΔΕ, σε όσους μαθητές έλαβαν μάσκες μεγάλων διαστάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ανέλαβε την ευθύνη για τις λανθασμένες διαστάσεις.
Να σημειωθεί ότι η παραγωγή των μασκών σταμάτησε και θα ξεκινήσει εκ νέου με νέες προδιαγραφές.

ΚΕΔΕ: Είχαμε επισημάνει το πρόβλημα με τις διαστάσεις των μασκών για τους μαθητές

Το πρόβλημα με τις διαστάσεις των μασκών είχε επισημανθεί εξαρχής από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Παπαστεργίου στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Όπως χαρακτηριστικά είπε «διατυπώθηκε από την πλευρά μας, αλλά αυτές ήταν οι προδιαγραφές που πήραμε και μ' αυτές ήμασταν υποχρεωμένοι να διεξάγουμε το διαγωνισμό».

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Να παραιτηθούν Κεραμέως και Θεοδωρικάκος για την υπόθεση με τις μάσκες στα σχολεία

Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του υπ.Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου για το φιάσκο με τις μάσκες ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων.
Επέλεξε να μην αραιώσει τους μαθητές και ανοίγει τα σχολεία με περισσότερα παιδιά ανά τμήμα.
Επέλεξε να μην κάνει τις κατάλληλες προσλήψεις, και τα σχολεία ανοίγουν με σχεδόν 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς.
Επέλεξε να μην κάνει τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ στους εκπαιδευτικούς.
Το μόνο που έκανε ήταν να προμηθευτεί μάσκες.
Και από χθες όλη η χώρα βλέπει τα τραγελαφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής.
Οι δικαιολογίες ανάμεσα στην κα Κεραμέως και τον κ. Θεοδωρικάκο δεν αφορούν την κοινωνία.
Περιμένουμε τις παραιτήσεις και των δύο.
Η συνολική ευθύνη και για αυτό το επιτελικό μπάχαλο βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη» υποστηρίζει ο κ.Ηλιόπουλος

Κεραμέως: Έδωσε εξηγήσεις η ΓΓ Δημόσιας Υγείας

Τη χορήγηση μασκών μιας χρήσης από την ΚΕΔΕ στους μαθητές που έλαβαν χθες μάσκες μεγάλων διαστάσεων, δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ σημειώνοντας ότι «η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς πήγε πολύ καλά, αλλά υπήρξαν και αστοχίες. Για τις μάσκες δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και ήδη έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή».  

Τι λέει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας για τις μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές

Μετά τον σάλο που προκλήθηκες χθες, καθώς διανεμήθηκαν στα σχολεία τεράστιες μάσκες που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έδωσε εξηγήσεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις λανθασμένες διαστάσεις.
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, «στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές.
Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.
Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου».
Και καταλήγει σημειώνοντας ότι αναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης