Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το Βέλγιο θα υποδεχτεί 12 προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Το Βέλγιο θα υποδεχτεί 12 προσφυγόπουλα από τη Μόρια
Βέλγιο: Θα υποδεχτεί 12 προσφυγόπουλα από τη Μόρια της Λέσβου
Δώδεκα ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας προτίθεται να πάρει το Βέλγιο σύμφωνα με την εφημερίδα De Morgen.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το επιτελείο της υπουργού, υπεύθυνης για την Μετανάστευση, Maggie De Block, επιβεβαίωσε την πληροφορία.
«Η χώρα μας θα προτείνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υποδεχθεί 12 ασυνόδευτους ανήλικους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπουργού και προσέθεσε πως η επιλογή των ανηλίκων θα γίνει σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.
Επίσης, ανέφερε ότι οι 12 ανήλικοι αποτελούν το 3% των 400 ανηλίκων που θέλει να μετεγκαταστήσει η ΕΕ από την Μόρια.
«Είναι μια δίκαιη συνεισφορά βάσει του τι κάνουμε και της διαθέσιμης χωρητικότητας.
Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια διαρθρωτική ευρωπαϊκή λύση» τόνισε ο εκπρόσωπος της Maggie De Block.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι ακόμα σίγουρο πότε θα έρθουν οι ανήλικοι στο Βέλγιο.
Η πρόθεση είναι να φιλοξενηθούν σε ένα κέντρο παρατήρησης και προσανατολισμού, από το οποίο θα μετακινηθούν σε συγκεκριμένους χώρους υποδοχής.
Σημειώνεται, πως το Βέλγιο έχει προχωρήσει και στην αποστολή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές, μετά την πυρκαγιά στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και μεταναστών στη Μόρια.
Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής πρεσβείας στην Ελλάδα, το Βέλγιο προσέφερε 8 τόνους ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως υπνόσακους, κουβέρτες και στρώματα ύπνου που μεταφέρθηκαν με C-130 της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας και παραδόθηκαν το Σάββατο στις ελληνικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης