Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ικανοποιημένο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών α' κατοικίας έως το τέλος του 2020

Ικανοποιημένο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών α' κατοικίας έως το τέλος του 2020
Η Διοίκηση του ΕΕΑ εκφράζει την ικανοποίηση της για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2020
Ικανοποιημένο είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορά στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως το τέλος του έτους.
O πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε σχετικά:
«Η Διοίκηση του ΕΕΑ εκφράζει την ικανοποίηση της για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2020. Θεωρούμε ότι αποτελεί δικαίωση των θέσεων μας καθώς είχαμε επισημάνει εγγράφως τους κινδύνους που ενέχει για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο η εκποίηση κατοικιών ανθρώπων του μόχθου που σήμερα βρίσκονται σε δυσχερή θέση λόγω της οικονομικής ύφεσης.
Η απόφαση της κυβέρνησης δείχνει δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι ο καλοπροαίρετος διάλογος μπορεί να φέρει αποτελέσματα και δεύτερον, αναδεικνύεται η σημασία του επιμελητηριακού θεσμού.
Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του ΕΕΑ η κυβέρνηση -προς τιμήν της- κατάλαβε το δίκαιο του αιτήματος και υιοθέτησε την πρόταση μας.
Κάτι που είχε κάνει και στην πρώτη φάση της πανδημίας, με θετικά αποτελέσματα για τους μικρομεσαίους.
Και παράλληλα δείχνει το δρόμο για το πώς μπορούμε να πορευτούμε από εδώ και πέρα, με την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και φορέων να είναι επιβεβλημένη προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ύφεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης