Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Εγκαταλείπουν τον τεχνολογικό κλάδο οι επενδυτές, επιλέγουν κυκλικές μετοχές

Bank of America: Εγκαταλείπουν τον τεχνολογικό κλάδο οι επενδυτές, επιλέγουν κυκλικές μετοχές
Oι διαχειριστές κεφαλαίων, σύμφωνα με την Bank of America, πλέον αρχίζουν να αναδιαμορφώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους, λόγω της μεταβλητότητας που παρουσιάζουν οι τεχνολογικές μετοχές
Στις κυκλικές μετοχές έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους οι επενδυτές, εγκαταλείποντας τον υπεραγορασμένο τεχνολογικό κλάδο, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America.
Οι τεχνολογικές μετοχές είναι οι αγαπημένες της επενδυτικής κοινότητας.
Οι επενδυτές που ερωτήθηκαν από την Bank of America δεν υπήρξαν ποτέ πιο κατηγορηματικοί σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των περιουσιακών στοιχείων, με το 80% των συμμετεχόντων να εκφράζουν την προτίμησή τους για τον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, από 59% τον Αύγουστο.
Ωστόσο, ο μεγαλύτερος φόβος της αγοράς είναι μήπως έχει δημιουργηθεί άλλη μία τεχνολογική φούσκα όπως αυτή του dot.com.
Μόνο ο κορωνοϊός τρομάζει περισσότερο.
Η παγκόσμια έρευνα της BofA, η οποία διενεργήθηκε την εβδομάδα έως τις 10 Σεπτεμβρίου, δίνει μια ιδέα για το τι σκέφτονται οι επενδυτές μια εβδομάδα μετά το sell off στον Nasdaq 100, που έκανε πολλούς να αμφισβητήσουν εάν το ράλι στη Wall Street μπορεί να συνεχιστεί.
Σε κάθε περίπτωση, η αγορά εξαρτάται από μια ομάδα τεχνολογικών εταιρειών (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Google, Netflix) που καθορίζουν την πορεία της.
relates to Crowded Tech Stocks Have Investors ‘Paranoid’ About Bubble Risks
Πάντως, οι διαχειριστές κεφαλαίων, σύμφωνα με την Bank of America, πλέον αρχίζουν να αναδιαμορφώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους, λόγω της μεταβλητότητας που παρουσιάζουν οι τεχνολογικές μετοχές.
Επιλέγουν κυκλικές μετοχές, αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες και έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον τεχνολογικό κλάδο.
Την ίδια στιγμή, θεωρούν overweight τις αμερικανικές μετοχές και μειώνουν την έκθεσή τους στη ζώνη του ευρώ και στις αναδυόμενες αγορές.
Οι διαχειριστές κεφαλαίων αισθάνονται πιο σίγουροι για την οικονομία, με το 49% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι η παγκόσμια ανάκαμψη βρίσκεται σε πρώιμη φάση, σε σύγκριση με το 37% που πιστεύουν ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.
Από την άλλη, οι επενδυτές δεν ήταν ποτέ τόσο αισιόδοξοι αναφορικά με τα εταιρικά κέρδη, με το 47% να υποστηρίζει ότι τα κέρδη θα αυξηθούν κατά 10% ή περισσότερο τους επόμενους 12 μήνες.
relates to Crowded Tech Stocks Have Investors ‘Paranoid’ About Bubble Risks
Ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 παραμένει το μείζον ζητούμενο, με το 39% των διαχειριστών κεφαλαίων που ερωτήθηκαν να το περιμένουν το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους και το 32% να στοιχηματίζει στο δ’ τρίμηνο του 2020.
Πέρα από τα παραπάνω, η έρευνα της Bank of America αναφέρει:
-Τα επίπεδα μετρητών αυξήθηκαν στο 4,8%, από 4,6%.
- Σύμφωνα με το 58% των ερωτηθέντων, βρισκόμαστε στις αρχές μιας νέας bull market.
-Για την οικονομική ανάκαμψη, το 61% προβλέπει ανάκαμψη σε σχήμα U ή W, σε σύγκριση με το 20%, που αναμένει σε σχήμα V.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης