Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Νέος πρωθυπουργός ο 71χρονος Yoshihide Suga – Θα συνεχίσει την πολιτική του Abe

Ιαπωνία: Νέος πρωθυπουργός ο 71χρονος Yoshihide Suga – Θα συνεχίσει την πολιτική του Abe
Έλαβε και την ψήφο από τη Βουλή
Νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας είναι ο 71χρονος Yoshihide Suga, ο οποίος μετά την εκλογή του στην ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, έλαβε σήμερα Τετάρτη 16/9 και τη ψήφο του Κοινοβουλίου.
Ο Suga θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα για λόγους υγείας Shinzo Abe στο πρωθυπουργικό αξίωμα της Ιαπωνίας.
Ο Suga κέρδισε θριαμβευτικά την περασμένη Δευτέρα τις εσωκομματικές εκλογές του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος για να γίνει ο αρχηγός του και έχει υποσχεθεί πως θα συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από τα τέλη του 2012.
Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν τα μισά μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου θα είναι άνθρωποι από το υπουργικό συμβούλιο του Abe.
Σήμερα ο Suga έλαβε 314 ψήφους από τις 462 έγκυρες στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου, όπου το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα διαθέτει άνετη πλειοψηφία μαζί με τον σύμμαχό του, το κόμμα Κομέιτο.
Στην ψηφοφορία χρειαζόταν απλή πλειοψηφία.
Στη νέα κυβέρνηση, μια θέση αναμένεται να βρουν ο νυν υπ.Οικονομικών, Taro Aso, ο νυν υπ.Εξωτερικών, Toshimitsu Motegi, ο υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Seiko Hashimoto και ο υπ.Περιβάλλοντος, Shinjiro Koizumi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης