Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατοχυρώσεις βραχυπρόθεσμων κερδών πέριξ των 660 μονάδων

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατοχυρώσεις βραχυπρόθεσμων κερδών πέριξ των 660 μονάδων
ΑΓΟΡΑ: Πλησιάζουμε προς το τέλος της εβδομάδας όπου έχουμε λήξη παραγώγων, αναδιάρθρωση δεικτών FTSE ενώ σήμερα έχουμε FED. Τα γεωπολιτικά θα παραμείνουν στο επίκεντρο, αλλά οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω και σε αυτές που δημοσιεύουν αποτελέσματα.

Το ξεκίνημα της αγοράς είναι ήπια πτωτικό με τις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν απώλειες. Σημειώνουμε πως πολλές μετοχές βρίσκονται σε κρίσιμα τεχνικά σημεία και απαιτείται συνέχιση της ανοδικής κίνησης προκειμένου να τις υπερβούν και αυξημένος όγκος. Διαφορετικά μία διολίσθηση μπορεί να μας επαναφέρει στα γνωστά. Μα άλλα λόγια να συνεχιστεί η συσσώρευση μεταξύ της γνωστής ζώνης. Οι ξένες αγορές κινούνται σταθεροποιητικά.

JUMBO: Αν δεν είχε δώσει το μέρισμα η ρευστότητά της θα ήταν υψηλότερα από αυτή που ήταν στο τέλος του 2019! Παραμένει ισχυρή. Το ερώτημα δεν είναι για τις εκτιμήσεις του 2020, οι οποίες μάλλον θα επιτευχθούν αλλά για του 2021 καθώς υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στις άδειες.

Έτσι η εταιρεία αναμένει ότι τα τρία νέα καταστήματα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στο τέλος του 2021. Η πανδημία δημιουργεί αμφιβολίες, αλλά ο αρνητικός καθαρός δανεισμός και η εκτιμώμενη κερδοφορία σε επίπεδα πάνω από 100 εκατ. ευρώ μας κάνουν να διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στη μετοχή. Σταθεροποιητικά και λίγο κάτω από τα 16 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής με καλό όγκο συναλλαγών.

FOURLIS: Οι μεγάλοι όγκοι συνεχίζονται και η μετοχή κινείται με νέα άνοδο άνω του 1,5%. Στα 4,40 ευρώ και στο +1,73% με 74 χιλ. τεμάχια όγκο. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις ανοδικές μετοχές μόνο η συγκεκριμένη έχει αξιόλογο όγκο. Οι υπόλοιπες ενισχύονται με 100 έως 2 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με υψηλό ημέρας χθες τα 5,45 ευρώ η εταιρεία αγόρασε 9.448 ίδιες μετοχές με μέση τιμή 5,448 ευρώ ανά μετοχή! Στα 5,30 ευρώ στο ξεκίνημα και με χαμηλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες περίπου στο 1% οι περισσότερες συστημικές. Τις χρειάζεται η αγορά αν θέλουμε να δούμε υψηλότερα επίπεδα. Έχουν σημαντική υποαπόδοση από τα άλλα βαριά χαρτιά, για τους γνωστούς λόγους.

EPSILON NET: Ανακοίνωσε πολύ καλά αποτελέσματα και βέβαια μετά την αύξηση κεφαλαίου λόγω μετάταξης στην κύρια αγορά διαθέτει πολύ καλή ρευστότητα.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Πωλήσεις στο εξάμηνο 65.9 εκατ. ευρώ από 57,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 9,08 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ. Εξαιρετικά αποτελέσματα και πάλι. Ίδια κεφάλαια 75,1 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 44,4 εκατ. ευρώ. Ταμείο 7,3 εκατ. ευρώ με τα δάνεια να είναι λίγα και να καλύπτονται από το ταμείο. Η μετοχή στα 6,10 ευρώ με άνοδο 1,67% και αποτίμηση 201 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ο όγκος στις 30 χιλ. τεμάχια και η μετοχή κινείται ήπια ανοδικά μετά τη χθεσινή κίνηση και βρίσκεται κοντά στα 0,58 ευρώ.

ΔΕΗ: Παρά το ράλι διατηρεί την πολύ καλή της συμπεριφορά και καταγράφει ήπια υποχώρηση αλλά με τους αγοραστές να σκουπίζουν την προσφορά και να έχουν γίνει ήδη 72 χιλ. τεμάχια. Τεχνικά δε βλέπουμε σημαντικά εμπόδια μέχρι τα 6 ευρώ περίπου. Η αποτίμηση στα 1,17 δισ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Εδώ η αποτίμηση είναι μόλις 538 εκατ. ευρώ με την εισηγμένη να έχει καλά μεγέθη και να μοιράζει μερίσματα στους μετόχους. Επιπλέον υλοποιώντας το επενδυτικός της πρόγραμμα θα μεγαλώσει σημαντικά στα επόμενα χρόνια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης