Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αγορά συστήνουν για την Jumbo οι Wood και BofA, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα

tags :
Αγορά συστήνουν για την Jumbo οι Wood και BofA, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα
Η Bank of America θέτει την τιμή στόχο στα 24 ευρώ, από τα επίπεδα των 15 ευρώ που είναι σήμερα
Ισχυρά, παρά το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, χαρακτήρισαν οι αναλυτές της Bank of America και της Wood τα αποτελέσματα της Jumbo, συστήνοντας αμφότεροι αγορά (buy) για τη μετοχή.
Επίσης, η Bank of America θέτει την τιμή στόχο στα 24 ευρώ, από τα επίπεδα των 15 ευρώ που είναι σήμερα.
Ενώ η πανδημία είχε σημαντικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της, η εταιρεία διατήρησε ισχυρούς ελέγχους στο λειτουργικό κόστος (περιθώρια με ενίσχυση), καθώς και αποτελεσματική διαχείριση κεφαλαίου κίνησης (υποστηριζόμενη δημιουργία μετρητών), αναφέρει η Bank of America.
Σε συνδυασμό με τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις αρχές του 3ου τριμήνου, αυτό δημιουργεί το έδαφος για μια αρκετά γρήγορη ανάκαμψη στα προσεχή τρίμηνα.
Μάλιστα, θεωρεί το προφίλ κινδύνου έναντι ανταμοιβής της μετοχής στο 7,4x σε όρους EV/EBITDA με βάση τις εκτιμήσεις του 2021.
Από τη μεριά της, η Wood, αναφέρει ότι η απόδοση της Jumbo το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν αρκετά ισχυρή έναντι των άλλων εταιρειών του κλάδου, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του ομίλου σε εξωτερικούς κραδασμούς.
Πιστεύει, δε, ότι η μετοχή έχει "τιμωρηθεί" λόγω των φόβων για ένα δεύτερο lockdown, καθώς έχουν αυξηθεί τα κρούσματα COVID-19 στην Ελλάδα.
Ωστόσο, η Wood θεωρρεί ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει ισχυρή πίστη στο εμπορικό σήμα, ενώ η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας ωφελεί φυσικά τους λιανοπωλητές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η μετοχή διαπραγματεύεται στα 13,9x σε όρους P/E και 6,4x σε όρους EV/EBITDA με βάση τις εκτιμήσεις του 2021, ενώ τα ανθεκτικά έσοδα, το κυρίαρχο μερίδιο αγοράς και το ισχυρό απόθεμα μετρητών δικαιολογούν τη σύσταση buy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης