Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

3rd Athens Investment Forum 2020: Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στην Πρόκληση της Βιώσιμης Ανάπτυξης

tags :
3rd Athens Investment Forum 2020: Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στην Πρόκληση της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και το World Energy Council Greece και υπό την τιμητική αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το Στρατηγικό Συνέδριο: 3rd Athens Investment Forum 2020 - Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στην Πρόκληση της Βιώσιμης Ανάπτυξης
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο, με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και των δυνατοτήτων αναβάθμισης των αναπτυξιακών υποδομών, εστιάζοντας κυρίως στις κατασκευές και την ενέργεια, αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα στη μετά COVID-19 εποχή. Θα αναλυθούν επίσης, οι αναγκαίες πολιτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν η 4η βιομηχανική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή.
Τα θέματα που θα πραγματευθεί το 3ο AIF, αποτελούν τους πιο νευραλγικούς τομείς της αγοράς και της οικονομίας της χώρας.
Financing – Οικονομία: Χρηματοδοτώντας την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη
Ανάπτυξη – Επενδύσεις: Η Ελλάδα ξανά στο ραντάρ των επενδυτών
Ενέργεια: Κερδίζοντας το στοίχημα της απολιγνιτοποίησης και την ενεργειακής μετάβασης
Ενεργειακές υποδομές: Οι επενδύσεις του αύριο
Υποδομές – Κατασκευές: Ο κατασκευαστικός κλάδος, οδηγός της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
Digital – Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή
Για το 2020 έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. Ενώ, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, σημαντικών επιχειρηματικών Ομίλων και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς αλλά και στελέχη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των Θεσμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης