Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Συρρίκνωση 20% στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία το 2020, ενισχύονται τα ηλεκτρικά

Scope: Συρρίκνωση 20% στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία το 2020, ενισχύονται τα ηλεκτρικά
Συρρίκνωση 20% στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία το 2020 αναμένει η Scope Ratings
Η ζήτηση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 20% το τρέχον έτος, εκτιμά η Scope Ratings, επικαλούμενη τον κορωνοϊό που οδήγησε σε απότομη πτώση των πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη (όπου θα υπάρξει μείωση κατά 25%) και ορισμένες αναδυόμενες αγορές.
Ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης διατηρεί το αρνητικό outlook για τον κλάδο, επισημαίνεται, ωστόσο αναμένει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων.
Η απώλεια του ενός πέμπτου της παγκόσμιας ζήτησης μεταφράζεται σε πτώση των πωλήσεων 18 εκατομμυρίων μονάδων το 2020 και μειώνει το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ελαφρών οχημάτων (επιβατικά αυτοκίνητα, SUV, CUV, φορτηγά) σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το 2010.
Η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας -η οποία αποτελεί μία από τις τρεις μεγάλες αγορές του κόσμου παράλληλα με τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη- έχει δείξει διαδοχική βελτίωση στις πωλήσεις ελαφρών οχημάτων από τον Απρίλιο του 2020, με μόνο μια σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης που υποστηρίζεται κυρίως από κίνητρα αγοράς οχημάτων που προσφέρονται ορισμένες περιοχές.
Ο οίκος αναμένει πτώση στην κινεζική αγορά, κατά 12% φέτος σε σύγκριση με το 2019 -το τρίτο συνεχόμενο έτος πτώσης στις πωλήσεις ελαφρών οχημάτων.
Η ζήτηση στην Ευρώπη κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα ενισχυθεί από τις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα και υβριδίων plug-in σε διάφορες χώρες, ιδίως σε Γερμανία και Γαλλία, με στόχο την τόνωση της ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης