Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απογοήτευση από τις τράπεζες – «Ολλανδικά» καύσιμα στην Ελλάκτωρ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απογοήτευση από τις τράπεζες – «Ολλανδικά» καύσιμα στην Ελλάκτωρ
ΑΓΟΡΑ: Όλα τα… λεφτά η Ελλάκτωρ σήμερα. Με όγκο και ανεκτέλεστο και τον υψηλότερο τζίρο στο ΧΑ. Εξαιρετική η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ, συνεχίζεται το μάζεμα στην ΕΥΔΑΠ και απογοήτευση από τις τράπεζες.

Θα λέγαμε πως η συνεδρίαση είχε αρκετά θετικά και πως η μικρή υποχώρηση δε μας χαλάει τόσο. Είδαμε όμως πολλές μετοχές που βρίσκονταν σε κρίσιμα σημεία αντί να επιχειρήσουν ανοδική διαφυγή να γυρίσουν σημαντικά κάτω. Είναι σημάδι συνέχισης της συσσώρευσης ή θα επανέλθουν οι αγοραστές; Μακάρι να ξέραμε.

Πάνω από τις 660 μονάδες, παρά τις μικρές απώλειες 0,36%, ενώ ο τζίρος δεν ενθουσίασε. Θα πρέπει όμως οι αγοραστές αύριο να επανέλθουν αν θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Αλλιώς…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα σκούπισαν όλα στο πέρασμά τους και έκλεισαν τη μετοχή στο limit up. Μάλιστα έκανε τον υψηλότερο τζίρο στο ΧΑ σήμερα η μετοχή λόγω της ανακοίνωσης της Reggeborgh Invest, σύμφωνα με την οποία αποκτά option για τις μετοχές που κατέχει ο κ.Μπόμπολας.

Ήταν Αύγουστος του 2019 όταν η Amber Capital πούλησε ποσοστό λίγο κάτω από το 5% και η στήλη είχε βάλει στο κάδρο τους «Ολλανδούς». Το είχαμε γράψει ξεκάθαρα ότι αυτοί είχαν πάρει το πακέτο και μάλιστα γράφαμε πως δε θα έμεναν εδώ. Μας διέψευδαν βέβαια. Στη συνέχεια τα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τους Ολλανδούς αυξήθηκαν. Σήμερα ήρθε η επιβεβαίωση. 

Στα 1,3720 ευρώ και στο +29,92% με 5,7 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχούν σε 2,5% περίπου του συνόλου των μετοχών. Με τόσο επιθετικό μάζεμα μάλλον θα πρέπει να περιμένουν ανακοινώσεις για ποσοστά αύριο ή μεθαύριο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (απάντηση): Παρατηρώντας τα σχόλια φίλων-αναγνωστών τους τελευταίους μήνες ή και χρόνια, θα λέγαμε πως παραμένουν αισιόδοξοι για το μέλλον των τραπεζών. Η στήλη δεν (παρ)ακολουθεί τράπεζες, ενώ και το ΒΝ δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο, εδώ και χρόνια ίσως. Το γράφημα ωστόσο του τραπεζικού κλάδου και η πορεία του των μετοχών τα τελευταία χρόνια δείχνουν πολλά…

Είτε τις δούμε από την αρχή του έτους είτε, δύο ή τρία ή πέντε χρόνια πριν οι κάτοχοι μετοχών των τραπεζών γράφουν τεράστιες χασούρες. Και τώρα με την αγορά να είναι στο -28% αυτές είναι στο -60% και βάλε.

ΔΕΗ: Ακαταμάχητη… Στα 5,25 ευρώ με όγκο 1 εκατ. τεμάχια και αγοραστές στην τιμή κλεισίματος.

ΕΥΔΑΠ: Δύναμη… Με όγκο 182 χιλ. τεμάχια ο ισχυρός αγοραστής κάνει πλέον ό,τι θέλει. Την πάει κάτω, τα μαζεύει και ξανά στην αντίσταση των 7,40 ευρώ. Κάποια στιγμή όταν θα έχει μαζέψει μάλλον αυτά που θέλει θα κάνει την κίνηση προς τα 8 ευρώ. Στο -2% από την αρχή του έτους χωρίς να υπολογίζουμε το μέρισμα.

ΕΥΑΘ: Με σημαντικό discount παίζει η μετοχή έναντι της ΕΥΔΑΠ, καθώς δεν έχει ακολουθήσει την κίνηση. Έχει ισχυρό αγοραστή η ΕΥΔΑΠ, αλλά και η ΕΥΑΘ δεν πάει πίσω. Υπάρχει βέβαια ένας ξένος που πουλάει τη θέση του και του έχει μείνει ένας καλός αριθμός μετοχών ακόμα. Στο -16,5% από την αρχή του έτους, επομένως έχει καλό περιθώριο.

Αν ήταν βέβαια καμία που δεν ήξερε που χρώσταγε και οι τράπεζες την πίεζαν να πουλήσει ασημικά θα είχε πάει πάνω. Τώρα έχει τη μισή σχεδόν αποτίμηση στο ταμείο της και ελάχιστοι ασχολούνται…

ΕΚΤΕΡ: Λόγω των κινήσεων στον κατασκευαστικό κλάδο πήρε και αυτή λίγη λάμψη. Στα 0,8650 ευρώ και στο +6% με όγκο 30 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Η συμπεριφορά της μετοχής έχει χαλάσει από τη στιγμή που ο βασικός «παίκτης» έπαψε να βάζει εντολές και να χτίζει θέση. Προφανώς και έχει απογοητευτεί από κάτι και μάλλον έχει δίκιο. Ελπίζουμε να μη φύγει σημαντικά κάτω η μετοχή λόγω αδιαφορίας. Από την άλλη τα περιοριστικά μέτρα στην Αθήνα θα επηρεάσουν τους retailers και τη συγκεκριμένη.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Νέες μεγάλες πωλήσεις και αύξηση όγκου. Εδώ να πούμε πως επειδή υπάρχουν πολλοί μέτοχοι από αρκετά παλιά έχουν αρνητικό κόστος κτήσης λόγω των μεγάλων επιστροφών που είχε κάνει η εταιρεία στο παρελθόν. Οι σημερινοί κάτοχοι μετοχών θα λάβουν μέρισμα 0,095 ευρώ ανά μετοχή. Αύριο θα είναι κομμένο το σχετικό δικαίωμα. Στα 1,71 ευρώ και στο -5% με όγκο 85 χιλ. τεμάχια.

FORTHNET: Στο +20% και στα 0,36 ευρώ.

REDS: Στο +30% και μάλιστα με ανεκτέλεστο αφού οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ βελτιώνουν την ορατότητα.

ΙΝΤΕΑΛ: Έχει κάνει καλή κίνηση και πλέον είναι στα 1,57 ευρώ. Αύξησε και λίγο τις συναλλαγές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης