Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αρνητικό παραμένει το outlook των τραπεζών της Αργεντινής

Moody's: Αρνητικό παραμένει το outlook των τραπεζών της Αργεντινής
Η Moody's δεν μεταβάλει τις προοπτικές των τραπεζών της Αργεντινής
Σε αρνητικές διατήρησε τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook) των μεγάλων τραπεζών της Αργεντινής η Moody's Investors Service, χωρίς να μεταβάλει τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας.
Η έκθεση του αμερικανικού οίκου αφορά τις Banco de Galicia y Buenos Aires, Banco Hipotecario, Banco Macro και Banco Santander Río.
Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν το ολοένα και πιο δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον στην Αργεντινή, με αυξανόμενους κινδύνους στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και την κερδοφορία των τραπεζών, καθώς ο όγκος των επιχειρήσεων παραμένει χαμηλός, η ικανότητα αποπληρωμής των εταιρειών και των νοικοκυριών εξασθενεί στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης, του υψηλού πληθωρισμού και της αυξανόμενης ανεργίας -που επιδεινώνονται από τον κορωνοϊό.
Εν μέρει οι κίνδυνοι αντισταθμίζονται από τη σημαντική ρευστότητα των τραπεζών, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των περιουσιακών στοιχείων τους, ενώ η περιορισμένη αύξηση δανείων τα τελευταία χρόνια έχει διατηρήσει τα αποθέματα κεφαλαίου τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης