Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: Προχώρησε σε αναδιοργάνωση των ομολόγων του Artemis Project

tags :
Attica Bank: Προχώρησε σε αναδιοργάνωση των ομολόγων του Artemis Project
Η Attica Bank ανακοίνωσε ότι, ολοκληρώθηκε σήμερα 16/9 η αναδιοργάνωση των Ομολόγων του Artemis Projec
Η Attica Bank ανακοίνωσε ότι, ολοκληρώθηκε σήμερα 16/9 η αναδιοργάνωση των Ομολόγων του Artemis Project με γνώμονα κατ’ αρχήν τη συμμόρφωση με το νέο εποπτικό πλαίσιο και περαιτέρω, την αύξηση των χρηματοροών που εισπράττει η Τράπεζα, την βελτίωση της αποτιμησιακής αξίας των ομολόγων και τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας της διαχείρισης.
Ειδικότερα, με τη νέα αυτή δομή το Senior Note ανέρχεται σε ονομαστική αξία 487 εκατ., δημιουργείται Mezzanine θέση ονομαστικής αξίας 38 εκατ., νέα θέση A2 ονομαστικής αξίας 61 εκατ., η οποία ενσωματώνει το σύνολο των απαιτήσεων του Master Servicer, ενώ η ονομαστική αξία του Junior Note παραμένει στα 806 εκατ. ευρώ.
Η επίδραση της συναλλαγής αυτής στην χρηματοοικονομική θέση και τα αποτελέσματα της Τράπεζας, θα απεικονιστεί στις ενδιάμεσες συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις της 30ης Σεπτεμβρίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Artemis Project, η Attica Bank έχει υλοποιήσει την πρώτη ιστορικά τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, μεταβίβασε δε σε επενδυτή ένα εκ των ομολόγων (Junior Note) που προέκυψε από την τιτλοποίηση αυτή και προχώρησε σε λογιστική αποαναγνώριση.
Η διαχείριση του εν λόγω χαρτοφυλακίου έχει ανατεθεί στην εταιρεία του ν.4354/2015 με την επωνυμία «ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ», στην οποία η Τράπεζα διατηρεί ποσοστό 20% επί του μετοχικού κεφαλαίου.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της επωφελούς συναλλαγής για τους Ομολογιούχους, την Τράπεζα και τους μετόχους της, η Τράπεζα θωρακίζει περαιτέρω την πρώτη ιστορικά τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης