Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οκτώ υπογραφές και 15 ημέρες για να αλλάξω λίγα αυστραλιανά δολάρια

Οκτώ υπογραφές και 15 ημέρες για να αλλάξω λίγα αυστραλιανά δολάρια
Μα γιατί με κάνετε να μην φέρω πάλι χρήματα σε αυτή τη χώρα;
Σήμερα πήγα να αλλάξω λίγες εκατοντάδες αυστραλιανά δολάρια στην ελληνική τράπεζα στην οποία έχω τον λογαριασμό.
Χρήματα πεντακάθαρα, από δουλειά, τα εναπομείναντα δολάρια που είχαν μείνει από την Αυστραλία και που μου έδωσαν ως αντάλλαγμα συγγενικά πρόσωπα.
Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα, όπως και στις υπόλοιπες τράπεζες -έχοντας ψάξει διαδικτυακά τις ισοτιμίες- ήταν το πόσο πολύ χειρότερη ισοτιμία χρεώνουν οι ελληνικές τράπεζες σε σύγκριση με τις ισοτιμίες της αγοράς. Τη μία φορά στο παρελθόν που χρειάστηκε να αλλάξω χρήματα πριν μεταναστεύσω, διότι δεν ήξερα ότι εκεί έξω θα έβρισκα μία FOREX Bank και την SEB που θα χρέωναν ασύγκριτα καλύτερη ισοτιμία (κοντά στην ισοτιμία των αγορών!), έχασα κυριολεκτικά ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ. Τουτέστιν, 400+ ευρώ. Ούτε επενδυτής να ήμουν. Τέλος πάντων, το προσπερνάμε αυτό.
Επειδή λοιπόν δεν έβαλα μυαλό, να ’μαι πάλι σήμερα 16 Σεπτεμβρίου στην τράπεζα. Μόνο που τώρα, εκτός από την ισοτιμία, είχα να αντιμετωπίσω μία απίστευτη γραφειοκρατία. Η διαδικασία πρέπει να είναι: Έχεις λογαριασμό; – Δίνεις χρήματα – Ελέγχεται η γνησιότητά τους – Παίρνεις τα ευρώ σου και τα ξοδεύεις με στιλ.
Αντ’ αυτού, μου ζητήθηκε ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ να υπογράψω, να περιμένω κανά 20λεπτο. Εν τέλει, μου είπαν ότι τα χρήματα θα πιστωθούν στον λογαριασμό και θα αποδεσμευθούν ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, υποθέτω εγώ, άντε να βγάλεις άκρη…
Δεν θυμάμαι αλλού να έχω συναντήσει γενικότερα τραπεζικό σύστημα, που να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του πελάτη. Ούτε στον Βορρά, ούτε στις ΗΠΑ, ούτε καν στη γειτονιά μας, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.
Θυμίστε μου λοιπόν να μη φέρω πάλι χρήματα, την επόμενη φορά που θα έρθω.

Άρθρο αναγνώστη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης