Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επικοινωνιακή προπαγάνδα Erdogan μέσω του ΟΗΕ στις 22/9, τι θα αναφέρει για την ελληνοτουρκική κρίση – Η Merkel ξανά σε ρόλο διαμεσολαβητή

Επικοινωνιακή προπαγάνδα Erdogan μέσω του ΟΗΕ στις 22/9, τι θα αναφέρει για την ελληνοτουρκική κρίση – Η Merkel ξανά σε ρόλο διαμεσολαβητή
Η Merkel φαίνεται να σχεδιάζει να αναλάβει νέα πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσει διάλογος με την Ελλάδα, θέτοντας ένα πλαίσιο
Επικοινωνιακή φιέστα ετοιμάζει ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan ο οποίος θα εκμεταλλευτεί την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις 22 Σεπτεμβρίου εστιάζοντας στην ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η ομιλία αυτή θα πραγματοποιηθεί μόλις 2 ημέρες από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 24 Σεπτεμβρίου 2020 όπου θα εξεταστεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα διερευνηθεί η πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία... σενάριο ωστόσο που δεν είναι πιθανό.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος Erdogan θα απευθυνθεί σε ολόκληρο τον κόσμο από τον ΟΗΕ.
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη στις 22-29 Σεπτεμβρίου λόγω της πανδημίας δεν θα υπάρξει φυσική παρουσία.
Το 2020 ο ΟΗΕ γιορτάζει την 75η χρονιά λειτουργία του, ενώ προεδρεύουσα θα είναι η Τουρκία και ο Erdogan θα είναι ο πρώτος ομιλητής.
Ο Erdogan θα εστιάσει στα προβλήματα που εμφανίζονται κυρίως στην παγκόσμια οικονομία, ενώ θα αναφερθεί και τι έχει κάνει ως οικονομία για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοιού.
Ωστόσο ο Erdogan θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να παρουσιάσει τις θέσεις της Τουρκίας στην διένεξη με την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο και τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες.
Η Τουρκία ως παραβάτης του διεθνούς δικαίου θα εμφανιστεί ως μια χώρα που αδικείται στην Ανατολική Μεσόγειο, η χώρα με την μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην περιοχή έχει την μικρότερη πρόσβαση στην θάλασσα θα πει ο Τούρκος Πρόεδρος.
Η ομιλία του Erdogan λοιπόν θα περιλαμβάνει επικοινωνιακό show και προπαγάνδα.
Κατά τα τουρκικά μέσα η Γαλλία και η Ελλάδα συνεργάζονται στην  Ανατολική Μεσόγειο και εκβιάζουν την Τουρκία, θα παρουσιάσει την Τουρκία ως την αδικημένη χώρα που Ελλάδα και Γαλλία επιχειρούν να την περιθωριοποιήσουν.
Χρήζει προσοχής το show Erdogan στις 22 Σεπτεμβρίου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο Erdogan θα αναφέρει ότι επιθυμεί τον διάλογο αλλά θα τονίσει ότι πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων.
 Σε αυτό το πλαίσιο, ο Erdogan, θα πει ότι η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει τα συμφέροντα της από την Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος θα αναφερθεί και στην άρση του embargo όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο – έστω και για μη θανατηφόρα όπλα – παραβιάζοντας κατά την Τουρκία το καθεστώς ουδετερότητας που υπήρχε εδώ και 30 χρόνια.
Ο Erdogan θα μιλήσει και για την Λιβύη υπενθυμίζοντας ότι από την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης καθώς και για την μεγάλη προσφυγική κρίση ειδικά από την Συρία.
Θα μιλήσει για την κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, θα υπενθυμίσει επίσης στον απάνθρωπο αποκλεισμό των ισραηλινών στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα, με παράνομες δραστηριότητες εποικισμού, παραβιάζοντας το ιστορικό και νομικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ.
Μεταξύ των ομιλιών θα είναι ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.
Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping, ο Ρώσος πρόεδρος Putin, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί και ο Γάλλος πρόεδρος Macron όλοι θα μιλήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ο Volkan Bozkır, ως ο πρώτος Τούρκος που προεδρεύει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ανέλαβε από τον Tijjani Muhammad-Bande, Πρόεδρο της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 15 Σεπτεμβρίου.
Ο Bozkır θα διατηρήσει την θέση αυτή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των συνόδων και τη ρύθμιση της λειτουργίας του Συμβουλίου, να σημειωθεί ότι 192 από τις 193 χώρες ψήφισαν στις εκλογές,

Τι ειπώθηκε μεταξύ Merkel και Erdogan στις 16 Σεπτεμβρίου 2020;

Ο Erdogan επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κατά τους Τούρκους η επικοινωνία ήταν εποικοδομητική και τονίστηκε ότι οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν με διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς.
Η Merkel φαίνεται να σχεδιάζει να αναλάβει νέα πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσει διάλογος με την Ελλάδα, θέτοντας ένα πλαίσιο, αναφέρουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Ο Erdogan επιτέθηκε ξανά στον Macron

Ο Erdogan μιλώντας σε Εθνικό Συμπόσιο με θέμα από την ηγεμονία στην Δημοκρατία και απαντώντας στον Macron τον Γάλλο πρόεδρο τόνισε.
«Κύριε Macron θα έχετε περισσότερα προβλήματα μαζί μου.
Το έχω ήδη πει αυτό ξανά και ξανά.
Είπα, «κοίτα, δεν έχεις ιστορική γνώση.
Είστε αυτός που σκότωσε 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία και 800 χιλιάδες ανθρώπους στη Ρουάντα.
Δεν μπορείτε να μας διδάξετε μαθήματα για την ανθρωπότητα.
Δεν έχετε καλό ιστορικό, πρέπει να μάθετε πρώτα την ιστορία»
Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών Hakan Fidan, ο επικεφαλής των επικοινωνιών Fahrettin Altun, ο προεδρικός εκπρόσωπος İbrahim Kalın και ο ειδικός γραμματέας της Προεδρίας Hasan Doğan ήταν επίσης παρόντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης