Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Trump: Διαθέσιμες 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου στις ΗΠΑ έως τέλη 2020

tags :
Επιμένει ο Trump: Διαθέσιμες 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου στις ΗΠΑ έως τέλη 2020
Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον Οκτώβριο υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τη θέση ότι έως τα τέλη του 2020 οι ΗΠΑ θα έχουν προμηθευτεί με 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος αντέκρουσε προηγούμενες δηλώσεις του διευθυντή του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Robert Redfield, βάσει των οποίων το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Μάλιστα ο Trump υποστήριξε ο Redfield μπερδεύτηκε.
«Είμαστε σε πορεία προς την παράδοση και τη διανομή του εμβολίου με ιδιαίτερα ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.
Μόλις η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) εγκρίνει το εμβόλιο... θα είμαστε σε θέση να διανείμουμε 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2020 και μεγάλο μέρος αυτών πολύ νωρίτερα» υποστήριξε ο Trump, αναφέροντας ότι οι πρώτες διανομές μπορεί να ξεκινήσουν κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.
Σημειώνεται πως ο Redfield είχε αναφέρει μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας πως μια ευρεία διαθεσιμότητα ενός εμβουλίου κατά της Covid-19 θα είναι εφικτή «από το τέλος του δεύτερου τριμήνου, ή τρίτου τριμήνου του 2021».
«Ένα εμβόλιο μπορεί να είναι έτοιμο το νωρίτερο αυτόν τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο» είπε ο Redfield, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι περιορισμένες πρώτες δόσεις θα μπορούσαν να διανεμηθούν στις πλέον ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
«Αλλά για να εμβολιαστούμε αρκετοί από εμάς ώστε να έχουμε ανοσία, νομίζω ότι θα χρειαστούν έξι έως εννέα μήνες» τόνισε ο Redfield, τοποθέτηση που αντέκρουσε ο Trump, αναφέροντας πως ο Redfield έκανε λάθος στην εκτίμησή του αυτή.
«Όχι, νομίζω ότι έσφαλε όταν το δήλωσε αυτό.
Αυτό είναι λάθος πληροφορία.
Πιστεύω ότι μπερδεύτηκε. Θαρρώ πως πιθανώς παρερμήνευσε την ερώτηση που του έγινε» υπογράμμισε ο Trump, ο οποίος παράλληλα άσκησε κριτική στον Redfield για τη δήλωση του ότι το να φορά κανείς μάσκα μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και το εμβόλιο.
Εν τω μεταξύ με αμείωτη ένταση εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν τουλάχιστον 39.332 κρούσματα και 1.147 νέοι θάνατοι.
Συνολικά οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 196.752 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 6,63 εκατομμύρια κρούσματα.
Σημειώνεται ότι προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμα και για 600.000 νεκρούς στις ΗΠΑ από την επιδημία έως τον Ιανουάριο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης